Demersuri pentru construcţia unei pârtii de schi la Bilbor | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 22 septembrie 2023
Home » Societate » Demersuri pentru construcţia unei pârtii de schi la Bilbor
Demersuri pentru construcţia unei pârtii de schi la Bilbor

Demersuri pentru construcţia unei pârtii de schi la Bilbor

În nordul judeţului, pe drumul ce leagă judeţul Harghita de Bucovina, se doreşte realizarea unei pârtii de schi care să contribuie la dezvoltarea turismului, oferind turiştilor care ajung în Bilbor o activitate suplimentară pe timpul sezonului de iarnă.

Ilie Trif, primarul comunei, spunea că a fost deja la Bucureşti, unde a avut discuţii cu ministrul Turismului. I-a prezentat datele tehnice şi s-a ajuns la concluzia că Bilborul îndeplineşte condiţiile pentru realizarea unei asemenea investiţii. Pârtia ar urma să fie situată la peste 1.000 metri altitudine, ar avea o expunere nordică şi ar avea o lungime de aproximativ 1 kilometru.

Edilul localităţii spunea că pentru construcţia acesteia ar urma să fie primite fonduri de la Ministerul Turismului. Însă, pentru aceasta trebuie rezolvată problema unui teren. Pentru că, arăta Ilie Trif, o parte din terenul pe care ar trece pârtia se află în proprietatea Composesoratului Bilbor. În acest sens, reprezentanţii composesoratului şi ai primăriei au avut deja discuţii pentru un schimb de terenuri, iar dacă se va ajunge la o înţelegere, atunci proiectul poate fi înaintat la minister.

Pârtia a fost cerută şi de turiştii care ajung în zonă

Întrebat dacă nu ar afecta prezenţa altor pârtii de schi la o distanţă destul de mică, la Borsec, respectiv Topliţa, Ilie Trif spunea că sunt mulţi turişti cazaţi la Bilbor şi care merg la schi în cele două localităţi. Totodată, aceştia remarcau şi aglomeraţia, în unele momente ale sezonului, de la celelalte pârtii de schi din zonă. Astfel, considera edilul, şi la Bilbor, la poalele Călimanilor, într-o zonă superbă, cu aer curat, ar merge mulţi turişti să schieze, iar pârtia ar fi rentabilă.

LIVIU C.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.