DECORAREA LIVINGULUI: 4 pași pentru a avea un living perfect | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 15 iunie 2024
Home » Societate » DECORAREA LIVINGULUI: 4 pași pentru a avea un living perfect
DECORAREA LIVINGULUI: 4 pași pentru a avea un living perfect

DECORAREA LIVINGULUI: 4 pași pentru a avea un living perfect

A venit momentul când îţi doreşti o schimbare? Îţi doreşti să ai un living nou, dar nu ştii de unde să începi? Schimbările sunt bune, mai ales în momentul în care nu îţi mai găseşti locul în propria casă. Acest lucru poate fi costisitor, cu atât mai mult cu cât dispui de un buget limitat. Urmează cei 4 paşi esenţiali pentru a avea un living perfect.

Cei 4 paşi de urmat pentru a avea un living fără cusur

Culoarea pereților

În primul rând, trebuie să te gândești ce culoare vrei sa aibă livingul tău. Culoarea livingului tău te poate ajuta la starea ta de spirit zilnică. Alege o culoare deschisă care să îți lumineze camera. Încearcă să eviți culorile precum roșu sau mov, deoarece acestea sunt prea  stridente. Cu siguranță, aceste culori nu o să permită luminii să intre în camera ta și vor crea o senzație de blocare. În ziua de azi, există o gamă largă de culori, așa că vei avea de unde să alegi. Nu trebuie să îți faci griji! Dacă nu poți să te hotărăști asupra unei culori, poți încerca să vopsești un holișor sau o debara din locuința ta. Așa îți vei da seama dacă este culoarea potrivită.

Culoarea parchetului

În momentul în care vei alege culoarea parchetului, trebuie să ai în vedere și ce nuanță au pereții tăi. Chiar dacă ești fanul contrastului, nu monta un parchet mult prea închis dacă ai pereți deschiși. Dacă ai o încăpere mică, alege un parchet deschis. Acesta va lumina livingul. Pe lângă acest lucru, va ascunde și posibilele urme de uzură. Dacă se va circula des prin această cameră, alege un parchet deschis, fiind mult mai trainic. Un covor in living joacă un rol extrem de important. Acesta va adăuga un plus camerei, oferind o notă de culoare. Alege covorul și în funcție de culoarea mobilei.

Mobila

Alege o mobilă de bună calitate care să îți fie și utilă. Chiar dacă culoarea și modelul acesteia vor ajuta la crearea spațiului tău mult dorit, utilitatea este extrem de importantă, ajutând la depozitarea lucrurilor. Dacă ai un living mic, alege o mobilă cu corpuri suspendate. Acestea vor ajuta la salvarea spațiului și în același timp la depozitare. Modelul și culorile trebuie să se potrivească cu stilul camerei tale. Dacă nu îți dorești ceva sofisticat,  te poți îndrepta spre o mobila simplă, lipsită de accente prea pretențioase. Alegând o mobila simplă, vei evita posibilele greșeli.

Uşa livingului

În momentul de față, pe piață există o gamă variată de culori pentru ușile de interior, deci vei avea de unde să alegi. Poți opta chiar și pentru uși în culori vii, care vor da un aspect exotic locuinței. Dacă vei alege o ușă în culoarea lemnului, trebuie să eviți culorile puternice pe pereți. Alege alb, gri sau nuanțe pastelate. Dacă ai în camera un perete sau mai mulți pereți vopsiți într-o culoare vie, trebuie neapărat să achiziționezi o ușa albă sau neagră, altă variantă nu este recomandată. Poți alege o ușa neagră cu o clanță argintie sau aurie. Dacă,  totuși, vrei o ușă colorată, este necesar ca pereții să fie albi. Poți avea urme de culoare în mobilier.

Dacă vei ține cont de toate sfaturile de mai sus, este imposibil să nu faci o alegere corectă. Dacă, totuși, nu ești hotărât/ă, poți apela la un specialist care te va ajuta să te decizi. (P)

sursă foto: shutterstock.com

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.