De ziua copilului, elevii din ciclul gimnazial din Corbu au primit în dar câte o bicicletă din partea Primăriei | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 9 decembrie 2022
Home » Învățământ » De ziua copilului, elevii din ciclul gimnazial din Corbu au primit în dar câte o bicicletă din partea Primăriei
De ziua copilului, elevii din ciclul gimnazial din Corbu au primit în dar câte o bicicletă din partea Primăriei

De ziua copilului, elevii din ciclul gimnazial din Corbu au primit în dar câte o bicicletă din partea Primăriei

Luni dimineaţă, pe 1 iunie, 75 de biciclete se aflau în faţa Primăriei Corbu. Urmau să fie făcute cadou, de ziua copilului, elevilor din clasele V-VIII de la Liceul Tehnologic Corbu. Iar pentru a se menţine distanţarea fizică, s-a decis ca bicicletele să fie duse acasă la fiecare copil.

S-a făcut o echipă alcătuită din primarul comunei, din consilieri locali, diriginţii claselor gimnaziale, directoarea şcolii şi s-a pornit la drum. S-a ajuns inclusiv la Borsec, în Grinţieş şi la Tulgheş, pentru că au primit biciclete toţi copiii, indiferent dacă ei locuiau în Corbu sau nu şi indiferent de situaţia lor materială.

Romeo Ţepeş-Focşa, edilul comunei de pe Bistricioara, spunea că banii pentru achiziţia bicicletelor au fost asiguraţi şi din surse proprii ale Consiliului Local, cât şi din partea Consiliului Judeţean. În ceea ce priveşte reacţia copiilor, acesta spunea că cei mici au fost foarte bucuroşi de cadoul primit, unii dintre ei neputându-şi ascunde lacrimile de fericire şi emoţii.

La rândul ei, Laurenţiu Mirela, directoarea Liceului Tehnologic Corbu, spunea că despre oferirea bicicletelor s-a vorbit şi înainte de pandemie, dar mai ales acum, după atâta timp de izolare şi de suspendare a cursurilor, ele prind foarte bine pentru că pot să-i mai scoată pe copii din faţa calculatoarelor. „În momentul de faţă mi se pare că e ca şi cum pledăm contra calculatorului, deşi nu e aşa. Pentru copii sunt bine venite, pentru că îi scot din lumea calculatorului”, preciza Laurenţiu Mirela.

La finalul acţiunii, primarul comunei a dorit să mulţumească diriginţilor şi doamnei directoare pentru sprijinul acordat în distribuirea bicicletelor, amintind, totodată, că odată cu cadoul făcut, celor mici li s-au spus câteva cuvinte şi despre regulile de circulaţie şi au fost îndemnaţi să meargă cu grijă.

∗∗∗

Ieri a fost rândul celor din clasele primare să primească cadouri de ziua copilului, primăria oferindu-le câte o pungă de dulciuri. Bineînţeles, acţiunea s-a desfăşurat tot din poartă în poartă, mergându-se acasă la fiecare copil.

∗∗∗

Activitatea de pregătire a celor două examene naţionale s-a reluat şi la liceul din comuna de pe Bistricioara, în total fiind implicaţi 52 de elevi (19 de clasa a VIII-a şi 33 de liceu). Aici, spunea Romeo Ţepeş-Focşa, au fost cumpărate măşti reutilizabile (câte două pentru fiecare elev şi cadru didactic, precum şi pentru şoferii microbuzelor şcolare), s-au achiziţionat termoscannere, dozatoare şi dezinfectante, iar în şcoală au fost montate panouri pentru dirijarea elevilor în cadrul instituţiei.

Edilul comunei mai spunea că se doreşte ca dezinfecţia clădirii să se facă o dată la două zile.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.