Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste 1.400 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în cabinetele medicilor de familie din Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Sănătate » Peste 1.400 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în cabinetele medicilor de familie din Harghita
Peste 1.400 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în cabinetele medicilor de familie din Harghita

Peste 1.400 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în cabinetele medicilor de familie din Harghita

Numărul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului în cabinetele medicilor de familie cu serul produs de Johnson & Johnson a crescut la 1.420 în judeţul Harghita. Instituţia Prefectului a informat că până în prezent au început imunizarea cu acest vaccin 40 de medici de familie din Harghita, în judeţ fiind distribuite în total 2.410 de astfel de doze.

De la începutul campaniei de imunizare, centrelor de vaccinare din judeţ li s-au distribuit peste 125.000 de doze de ser anti-COVID-19, cele mai multe fiind dintre cele fabricate de Pfizer, iar până ieri au fost administrate aproximativ 120.000 de vaccinuri.

În Harghita au primit ambele vaccinuri 54.775 de persoane, iar în cazul a altor 10.755 a fost administrată doar o singură doză. Numărul celor care au primit atât primul vaccin, cât şi rapelul a crescut într-o săptămână cu peste 3.000.

Până în prezent, în judeţ au fost raportate 23 de situaţii în care au fost înregistrate reacţii adverse post-vaccinale, un singur caz intrând în categoria celor severe. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.