Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

De la prichindeii din Imper… | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Societate » De la prichindeii din Imper…
De la prichindeii din Imper…

De la prichindeii din Imper…

Săptămâna trecută, două dintre patrulele de cercetaşi temerari ai Centrului local „Orion”  din Miercurea-Ciuc au decis că trebuie să aştepte sărbătoarea Sfintelor Paşti care se apropie, făcând câte o faptă bună, care să aducă soarele şi bucuria în sufletele semenilor lor.

Aşa se face că una dintre patrule compusă din Sindy, Oana, Andra, Alissa, Delia şi Bianca, împreună cu trei dintre liderii lor, au luat calea Imperului, satul în care se mai păstrează încă vie lumina limbii române.

Pentru că era Buna Vestire, primul popas a fost la capelă, unde se desfăşura liturghia. Primiţi cu ospitalitate de părintele paroh Ioan Lupu, şi de domnişoara învăţătoare Vancsa Izabella, cercetaşele s-au bucurat să fie în compania celor şase elevi de şcoală primară, care formau întreg colectivul şcolii. După un început mai timid şi după ce prichindeii s-au obişnuit cu noii veniţi, gheaţa s-a spart şi au început jocurile propuse de ambele tabere: „Şarpele”, „Ciobanul şi oile”, „Raţele şi vânătorii”, „Samuraii”, „Curentul electric” i-au antrenat pe noii prieteni sub soarele călduţ de primăvară.

???????????????????????????????

Cadourile făcute de cercetaşe (cărţi de poveşti, dulciuri, rechizite, dar şi un radiocasetofon donat de elevii clasei a VIII-a A de la Colegiul „Goga”, precum şi patru DVD-uri cu poveşti) i-au bucurat pe cei mici, care n-au rămas nici ei mai prejos: i-au servit pe oaspeţi cu napolitane, covrigei şi răcoritoare.

După vizita la biserica veche din deal, despre care a vorbit cu amabilitate d-l Ignác András, directorul şcolii coordonatoare şi după promisiunea că se vor revedea cât de curând, cercetaşele şi-au luat rămas bun, încântate că au petrecut o zi frumoasă împreună cu noii prieteni de la Imper.

 

…La seniorii de la Frumoasa

A doua patrulă de temerari, Mădălina, de două ori Alexandra, Andreea, Ştefan, Alin, Maria, Nadina, Bea, împreună cu doi lideri, au vizitat Căminul de bătrâni de la Frumoasa. Vremea nu i-a ajutat de loc pe cercetaşi, care au ajuns acolo pe o ploaie încăpăţânată. Dar atmosfera din sala unde au fost primiţi s-a încălzit repede. Şi aici cercetaşii au pus mână de la mână şi au venit cu fructe şi dulciuri, dar mai ales cu voie bună şi cu dorinţa de a mai „îmblânzi” puţin singurătatea acelora pe care viaţa i-a adus în cămin. Câteva jocuri mai domoale, adaptate la posibilităţile participanţilor, un filmuleţ de prezentare a cercetăşiei, cele câteva bucăţi muzicale cântate la vioară de Mădălina i-au făcut pe vârstnicii de la Frumoasa să mai iasă din rutina zilnică. Cel mai mult a contat faptul că bariera de vârstă a dispărut şi la plecare s-au despărţit nu nişte copii şi adulţi, ci nişte oameni pur şi simplu, care pentru câtva timp au împărtăşit  gânduri şi sentimente comune. Şi aici promisiunea de a reveni a fost făcută, la cererea expresă a multora: „Să mai veniţi şi la vară, când e soare şi să aduceţi şi o chitară!”. A fost o lecţie pentru cercetaşii care au spus că îşi preţuiesc mai mult şi îşi privesc cu alţi ochi bunicii.

Consemnare de Irina Groza

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.