Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

De Florii: S-a sfinţit Paraclisul Mănăstirii de la Făgeţel | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Religie » De Florii: S-a sfinţit Paraclisul Mănăstirii de la Făgeţel
De Florii: S-a sfinţit Paraclisul Mănăstirii de la Făgeţel

De Florii: S-a sfinţit Paraclisul Mănăstirii de la Făgeţel

În Duminica Floriilor, când prăznuim sărbătoarea „Intrarea Domnului în Ierusalim”, Preasfinţitul părinte Andrei, episcopul Covasnei şi Harghitei, alături de Preasfinţitul părinte Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi, au săvârşit slujba de târnosire a Paraclisului „Intrarea Domnului în Ierusalim” de la demisolul Bisericii „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” şi Sfânta Liturghie din cadrul aşezământului monahal de la Făgeţel.

Preacucernicul părinte Nicolae Chifăr, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, la pericopa evanghelică a spus următoarele: „Poporul l-a întâmpinat în Ierusalim pe Domnul Hristos ca pe un rege, rostindu-i: Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului, iar Osana ca lui Dumnezeu. Sărbătoarea de astăzi ne îndeamnă a urca cu Domnul în Ierusalimul ceresc pentru a fi alături de el”.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul părinte Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei, în cuvântul de învăţătură, a îndemnat poporul bine-credincios: „Prin târnosirea acestei Biserici întrăm pe uşa Împărăţiei lui Dumnezeu, în această casă a Tatălui pe care Fiul a înnoit-o şi Duhul Sfânt a sfinţit-o, noi gustăm Tainele Împărăţiei Cerurilor încă de pe pământ. Cu multă osteneală câştigăm slava cerească. Bucurie mare în cer şi pe pământ s-a făcut astăzi”.

Preasfinţitul părinte Andrei a mulţumit Ierarhului co-slujitor, Preacuvioşilor şi Preacucernicilor părinţi slujitori, autorităţilor centrale şi locale şi tuturor credincioşilor prezenţi pentru dragostea, jertfa care au făcut-o faţă de Sfânta Mănăstire şi credinţa strămoşească mărturisită în faptă şi cuvânt şi a îndemnat pe Preacuviosul părinte Ghelasie, stareţul Sfintei Mănăstiri şi obştea monahală să fie model de lumină a credinţei şi legii strămoşeşti.

Răspunsurile la strană în timpul Liturghiei au fost date de către grupul psaltic „Sfântul Luca al Crimeii” din Bucureşti. (Sectorul media şi comunicaţii al Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.