De ce să alegi să lucrezi la Consiliul Judeţean Harghita? | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » De ce să alegi să lucrezi la Consiliul Judeţean Harghita?
De ce să alegi să lucrezi la Consiliul Judeţean Harghita?

De ce să alegi să lucrezi la Consiliul Judeţean Harghita?

  • Interviu acordat de Chiorean Adrian, Director General Adjunct, Direcţia Generală Tehnică

Pe pagina web a Consiliului Judeţean Harghita sunt publicate frecvent, în secţiunea Carieră, posturi care corespund diferitelor specializări şi care le oferă oportunitatea atât celor care îşi fac debutul în cariera profesională, cât şi celor cu experienţă profesională să-şi depună candidatura.

Am aprofundat în mod complex cunoştinţele din toate domeniile administraţiei publice, devenind un bun cunoscător instituţional

Adrian Chiorean a absolvit Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Inginerie Urbană, şi are 19 ani de activitate în cadrul Consiliului Judeţean Harghita. În prezent este director general adjunct al Direcţiei Generale Tehnice şi ne-a acordat un scurt interviu despre experienţa sa în cadrul Consiliului Judeţean Harghita.

– Cu ce dificultăţi v-aţi confruntat pe parcursul celor 19 ani de activitate?

– Schimbările legislative foarte dese şi câteodată lipsite de logică.

– Mulţi oameni, şi de multe ori, se plâng de calitatea drumurilor din judeţul Harghita. Ce părere aveţi despre acest lucru? Ce nu văd cu adevărat oamenii atunci când se fac investiţii pe un drum? Care sunt provocările?

– Drumurile sunt construcţii ce evoluează în timp şi care sunt afectate în mod diferit de o mulţime de factori pe care noi încercăm să îi anticipăm şi folosind bugetele limitate avute la dispoziţie să maximizăm intervenţiile asupra lor. Trebuie ştiut că există paşi administrativi interni ce sunt obligatorii de parcurs, ce nu se văd din exterior. Provocarea majoră este să finalizăm toate investiţiile ţinând cont de legislaţia tuturor domeniilor implicate în desfăşurarea investiţiilor sau avizarea acestora.

– Care a fost cel mai mare succes al dumneavoastră de când lucraţi pentru Consiliul Judeţean Harghita?

– Construirea unei echipe de succes în domeniul investiţiilor, cu viziune amplă asupra provocărilor administrative.

– Cine credeţi că ar trebui să candideze pentru acest post şi de ce?

– O persoană care îşi cunoaşte bine capacitatea de a învăţa şi de a evolua într-un mediu dinamic şi deschis.

– Cât de dificil a fost pentru dumneavoastră să vă integraţi în echipă?

– Sunt o persoană optimistă, deschisă provocărilor şi conştientă de propriile aptitudini, cu putere de adaptare la un mediu pozitiv.

– Aţi acordat atenţie mediului înconjurător atunci când aţi dezvoltat infrastructura?

– De fiecare dată, în proiectele de investiţii ce le derulăm ţinem cont ca intervenţiile pe care suntem nevoiţi să le facem să aibă un impact minim invaziv în cadrul lucrărilor, să nu modificăm natura cu intervenţii agresive şi să folosim cât mai mult materiale naturale, de provenienţă locală.

– De ce credeţi că este un loc bun de muncă?

– Domeniile în care activează Consiliul Judeţean Harghita sunt foarte vaste şi constituie o provocare zilnică să-ţi depăşeşti propriile limite, să-ţi formezi o viziune mult mai amplă asupra confruntărilor cu care fiecare se întâlneşte, iar nivelul echipei existente asigură o dezvoltare personală intelectuală majoră şi contribuie decisiv la consolidarea propriului spirit de echipă.

***

Dacă aceste răspunsuri vă motivează, vă aşteptăm în echipa Consiliului Judeţean Harghita.

Aici veţi regăsi, aşa cum apreciază colegul nostru, Chiorean Adrian, Director General Adjunct, spiritul de echipă şi un mediu de lucru deschis, dinamic, propice dezvoltării personale şi profesionale.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.