Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

De 1 Decembrie: „Harta României Întregi va fi arborată la intrarea în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului!”, anunţă medicul Mihai Tîrnoveanu | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Societate » De 1 Decembrie: „Harta României Întregi va fi arborată la intrarea în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului!”, anunţă medicul Mihai Tîrnoveanu
De 1 Decembrie: „Harta României Întregi va fi arborată la intrarea în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului!”, anunţă medicul Mihai Tîrnoveanu

De 1 Decembrie: „Harta României Întregi va fi arborată la intrarea în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului!”, anunţă medicul Mihai Tîrnoveanu

Medicul Mihai Tîrnoveanu, preşedintele Asociaţiei Calea Neamului, anunţă pe pagina sa de socializare că marţi, de Ziua Naţională a României, începând cu ora 14:00, va fi prezent la Cimitirul Internaţional al Eroilor din Valea Uzului, unde va fi arborată harta României Întregită.

„De 1 Decembrie suntem împreună cu Eroii, mergem la Valea Uzului! La ora 14:00 vom fi în faţa Crucilor şi Monumentului românilor din Cimitirul Internațional al Eroilor. Mergem de Ziua Naţională acolo, pentru că fără Jertfa românească din luptele de pe Valea Uzului, Marea Unire de la 1918 nu ar fi avut loc. Fără apărarea Trecătorii Văii Uzului nu ar fi fost posibile marile victorii de la Mărăşeşti şi Oituz. Iată de ce acest punct strategic de ieri şi de azi al Gloriei româneşti este atât de important. (…) Fraţilor, împreună mergem cu Dumnezeu înainte la Valea Uzului, să fim de 1 Decembrie lângă Eroi, acolo e locul nostru, al celor ce merg pe Calea Neamului. Şi nimeni nu ne poate opri şi nimeni nu ne poate rupe de Ei!”, a scris pe Facebook preşedintele Asociaţiei Calea Neamului.

De asemenea, acesta a mai arătat că „sărbătorim 1 Decembrie lângă Eroii care au făcut România Mare, lângă Crucile lor ce se vor a fi dărâmate, care sunt tranzacţionate politic de UDMR”.

Medicul Mihai Tîrnoveanu a mai scris că „mergem la un Cimitir, pentru Viaţa de Român, pentru cei care au căzut pentru viaţa noastră de români, cu Drapelul de Luptă al Regimentului 15 Infanterie, cu Harta României Întregi”.

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Conform datelor oficiale fãcute public de cãtre ONCE (a se veda aici: https://once.mapn.ro/pages/view/175), militarii români morti în luptele de la Valea Uzului au fost înhumati intitial în cimitirul de la POIANA Uzului, iar ulterior au fost mutati la Cimitirul eroilor din orasul Comanesti. Astfel în mod evident în cimitirul de la Valea Uzului sunt înhumati numai militari care au luptat împotriva României.
    În aceste conditii dacã doriti sã cinstiti eroii români cãzuti în primul rãzboi mondial, atunci ar trebui sã faceti acest lucru la Comãnesti, unde acestia sunt înhumati.
    Venind din nou la Valea Uzului de fapt cinstiti soldatii care au luptat împotriva României. Acest lucru nu este interzis, este la latitudinea fiecãruia, numai sã o facã în mod asumat, în cunostintã de cauzã.
    Vã scriu aici ca sã vadã si altii, indusi în eroare.

  2. E un gest de împăcare cu trecutul! Faceți și dvs.la fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.