Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Reducere a impozitului pe clădire pentru firmele din Toplița | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 martie 2024
Home » Economic » Reducere a impozitului pe clădire pentru firmele din Toplița
Reducere a impozitului pe clădire pentru firmele din Toplița

Reducere a impozitului pe clădire pentru firmele din Toplița

În cadrul ședinței de ieri a Consiliului Local Toplița a fost adoptată o hotărâre importantă pentru mediul de afaceri local. Cu 9 voturi pentru (din 15), s-a aprobat reducerea impozitului pe clădiri cu 50% pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice folosite pentru activitatea economică.

Potrivit hotărârii, reducerea de 50% a impozitului pe perioada stării de urgență și alertă din 2020 se aplică dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență sau de alertă proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să-și întreruptă total sau parțial activitatea (conform certificatului pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri).

De asemenea, s-a aprobat și scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosință a unei clădiri proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale dacă pe perioada stării de urgență sau alertă utilizatorii acestor imobile au fost nevoiți să-și întreruptă activitatea economică.

Procedura pe care operatorii economici din Toplița trebuie să o urmeze pentru a putea beneficia de această reducere a impozitului pe clădire poate fi găsită în cadrul Hotărârii Consiliului Local Toplița. Și tot acolo sunt prevăzute și condițiile pe care trebuie aceștia să le îndeplinească, una dintre acestea, pentru cei care au spații date în chirie, fiind aceea ca pe perioada stării de urgență sau alertă să fi făcut la rândul lor o reducere de 50% a chiriei. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.