Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

DANS SPORTIV: Edina-Szilvia Sarig şi Zsolt Kosma, la un pas de profesionişti | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Sport » DANS SPORTIV: Edina-Szilvia Sarig şi Zsolt Kosma, la un pas de profesionişti
DANS SPORTIV: Edina-Szilvia Sarig şi Zsolt Kosma, la un pas de profesionişti

DANS SPORTIV: Edina-Szilvia Sarig şi Zsolt Kosma, la un pas de profesionişti

 

Sâmbătă, la Braşov, a avut loc a doua ediţie a Concursului de Dans Sportiv Cupa „La Passion”, printre concurenţi aflându-se şi perechea Edina-Szilvia Sarig – Zsolt Kozma, ambii legitimaţi la CDS HOT MOVES din Braşov.

Începând cu acest an, perechea dansează la categoria Tineret (Youth), deoarece Edina a împlinit 16 ani. În schimb, este remarcabil faptul că Zsolt, care are doar 14 ani (categoria Junior II), a ales să danseze alături de Edina în continuare, descurcându-se foarte bine şi la categorii de vârstă mai mari. Dovadă sunt rezultatele remarcabile de la Campionatul Naţional al României, cele de la competiţia internaţională WDSF, Dance Masters Bucureşti, unde au participat la trei categorii, şi anume: Youth (Tineret 16-18 ani), U21 (Sub 21 ani) şi Adult (19-35 ani). Aici au avut şansa să danseze alături de tripla campioană mondială Kristina Moshenskaya (Germania), obţinând rezultate foarte bune.

La mijlocul lunii aprilie, la Romanian International Dance Cup 2015 WDSF din Timişoara, din nou au participat la cele trei categorii, reuşind rezultate foarte bune, mai ales la categoria WDSF Adult şi la U21 – unde au obţinut locul 8.

În primul weekend din mai, la Braşov, la categoria 16-35 ani, au reuşit să urce pe treapta cea mai înaltă a podiumului, obţinând un binemeritat loc 1.

Cei doi mai au nevoie doar de o clasare în finală pentru a trece la cel mai înalt nivel din dansul sportiv, clasa S (Profesionişti). Nu este un lucru mic ca la cei 16 ani ai Edinei şi 14 ani ai lui Zsolt să ajungi la acest nivel!

Pentru tânăra echipă va urma, în iunie, examenul de la Mamaia pentru Instructor II în dans sportiv.

Pe această cale, părinţii celor doi doresc să aducă mulţumiri „SC Amigo SRL, personal soţilor Gyöngyver şi Tibor Becze, pentru că au făcut posibilă achiziţionarea rochiţei de concurs a Edinei. Totodată, de ani buni, sunt singurii din judeţ care sunt alături de Edina şi ajută, în limita posibilităţilor, pentru ca sportiva să evolueze. Le dorim multă sănătate şi putere de muncă!”.

 

danssportiv

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.