Un nou sezon pentru Tuşnad Cycling Team | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Sport » Un nou sezon pentru Tuşnad Cycling Team
Un nou sezon pentru Tuşnad Cycling Team

Un nou sezon pentru Tuşnad Cycling Team

 Andrei Nechita va îmbrăca în acest an tricoul celor de la TCT

 

Clubul de ciclism Tuşnad Cycling Team şi-a prezentat, săptămâna trecută, secţiile, precum şi echipa continentală, singura din România.

Evenimentul a început cu o retrospectivă a rezultatelor din 2014, cele mai bune rezultate ale echipei continentale fiind un loc 1 la Turul Harghitei şi bronzul din Mexic al lui Eduard Novák (medalie obţinută în tricoul naţionalei).

A urmat prezentarea echipelor de copii şi juniori, dar şi secţiile de paraciclism (practic cea care  făcut cunoscută această echipă în ţară) şi cea de trial.

La Tuşnad Cycling Team vor evolua, începând cu acest sezon, doi dintre cei mai buni ciclişti de trial din România, respectiv Orbán Barra Gábor, deţinător al unor recorduri mondiale în domeniu şi Jánosi Levente, aceştia urmând să reprezinte echipa şi la concursuri internaţionale.

trial

Echipa de paraciclişti este formată din Eduard Novák, Oláh Attila şi Robert Tămârjan. Doi dintre aceştia, respectiv Oláh Attila şi Eduard Novák sunt calificaţi pentru Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro.

Finalul i-a aparţinut echipei continentale, noutăţile pentru acest sezon fiind aducerea căţărătorilor Artem Topchanyuk (Ucraina) şi Tom Bossis (Franţa). De asemenea, unul dintre cele mai importante transferuri – atât pentru echipă, cât şi pentru ciclismul românesc – este repatrierea lui Andrei Nechita, cel care în urmă cu doi ani, la Turul Sibiului, primise premiul pentru cel mai bun ciclist tânăr român.

Din echipă mai fac parte ungurul Kenyeres Abel-David şi românii Andrei Barbu, Sebestyen Szabolcs, Vlad Dobre, Sarany Zsolt şi Szász Botond.

Întrebat de transferul la TCT, Andrei Nechita spunea că a ales să vină în Miercurea-Ciuc pentru că „e o echipă românească”, iar în ultimii a fugit doar pentru echipe din afară.

nechita

„Anul acesta – continua ciclistul român – am avut şi ceva probleme medicale care mi-au întârziat puţin pregătirea şi, având în vedere că echipa TCT începe programul de curse ceva mai târziu, pentru mine a fost alegerea cea mai bună”.

Acesta a mai spus că încă nu a avut timp să se acomodeze cu echipa pentru că a ajuns în lot abia de câteva zile, iar din cauza vremii nefavorabile nu a putut face nici un antrenament alături de noii coechipieri.

Multiplul campion la paraciclism, Eduard Novák, referindu-se la echipa TCT, spunea că „suntem o echipă continentală de şapte ani, mă mândresc foarte mult cu acest lucru. Suntem printre puţinele echipe din Europa, din liga aceasta continentală şi procontinentală care are o asemenea vechime şi în fiecare an am reuşit să ne situăm în primele 40-50 de echipe la nivel internaţional, din 140 echipe. Deci, neavând un buget foarte mare încercăm şi anul acesta să avem aceleaşi rezultate”.

În numărul de mâine vom publica un scurt interviu cu Eduard Novák, care este preşedintele Federaţiei de Ciclism şi liderul echipei Tuşnad Cycling Team.

 

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.