Cursuri suspendate parțial și la Școala Gimnazială „József Attila” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 noiembrie 2023
Home » Învățământ » Cursuri suspendate parțial și la Școala Gimnazială „József Attila”
Cursuri suspendate parțial și la Școala Gimnazială „József Attila”

Cursuri suspendate parțial și la Școala Gimnazială „József Attila”

Încă o școală din Miercurea Ciuc suspendă cursurile la una dintre clasele primare, după ce jumătate dintre elevi s-au îmbolnăvit și absentează

Inspectorul școlar general adjunct, Cristinel Glodeanu, a anunțat, joi după-amiază, că măsura suspendării cursurilor s-a impus după ce  jumătate dintre elevii unei clase din ciclul primar s-au îmbolnăvi și suferă de viroze. Orele la clasa în cauză au fost suspendate joi 20 februarie, urmând să fie reluate marți, 25 februarie.

Școala Gimnazială „József Attila” se alătură școlilor gimnaziale „Petőfi Sándor” (trei clase pregătitoare și patru de la ciclul primar) și „Nagy Imre” (o clasă a I-a) din Miercurea Ciuc, care au primit acordul Direcției de Sănătate Publică Harghita pentru suspendarea parțială a cursurilor în perioada 19-21 februarie, rata absenteismului în cazul acestora fiind cuprinsă între 34% și 60%.

În prezent, măsura suspendării programului educativ afectează peste 200 de elevi din nouă clase. Până la reluarea cursurilor, sălile de clasă unde au fost suspendate orele vor fi dezinfectate. Materia aferentă perioadei în care activitatea educativă a fost întreruptă, va fi recuperată pe parcursul semestrului al II-lea.

Cea mai recentă raportare, finalizată miercuri, evidențiază că în cea de-a doua săptămână a lunii februarie monitorizată de Direcția de Sănătate Publică Harghita au fost înregistrate 2.133 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 101 pneumonii și au fost confirmate prin analize de laborator 15 noi cazuri de gripă.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.