Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cupa Călimani la schi de tură, ediţia a VI-a | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Sport » Cupa Călimani la schi de tură, ediţia a VI-a
Cupa Călimani la schi de tură, ediţia a VI-a

Cupa Călimani la schi de tură, ediţia a VI-a

Cea de-a şasea ediţie a Cupei Călimani la schi de tură va avea loc sâmbătă, 27 ianuarie, pe Valea Lomaşului din Munţii Călimani. Evenimentul este organizat de Asociaţia Salvamont Topliţa şi în fiecare an adună la start cei mai buni sportivi din ţară, fiind deschis atât amatorilor acestui sport, cât şi profesioniştilor.

Traseul pe care se va desfăşura concursul este neamenajat şi neprotejat, existând riscul de avalanşe, lovire, căderi de pietre sau de zăpadă, alunecări necontrolate sau căderi în gol; de asemenea, pe traseu pot fi întâlnite diferite obstacole (arbori, crengi). Prin măsurile luate – amenajarea pasajelor dificile, semnalizarea şi înlăturarea obstacolelor, alegerea unui traseu relativ sigur şi parcurgerea acestuia înaintea cursei – organizatorii vor încerca să minimizeze aceste riscuri, dar ele nu vor putea fi excluse în totalitate. De aceea, cei care se vor înscrie la concurs vor trebui să aibă: experienţă generală despre munte; pregătire fizică şi tehnică în schi de tură şi schi alpin; abilitatea de a parcurge în siguranţă un traseu într-o zonă alpină în condiţii de iarnă; un bun simţ de orientare în teren montan, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă (să fie capabili să folosească o hartă şi informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranţă); cunoştinţe despre comportamentul în caz de pericol în zona montană.

De asemenea, fiecare concurent trebuie să ţină cont de faptul că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea şi viaţa lui şi/sau a altor participanţi şi să acţioneze în consecinţă atunci când simte sau observă un pericol.

Înscrierile se vor face online, conform celor precizate pe site-ul http://concurs.lomas.ro, dar se pot face şi la faţa locului. Validarea înscrierilor online, precum şi a celor făcute la faţa locului au loc vineri, 26 ianuarie, între orele 16:00-21:00, şi sâmbătă, 27 ianuarie, de la 08:00 la 09:30.

Cei care s-au înscris şi au primit validarea online, vor trebui să prezinte cartea de identitate.

Toţi concurenţii vor trebui să semneze că au luat la cunoştinţă regulamentul şi declaraţia pe propria răspundere în caz de accident.

Taxa de înscriere este de 50 lei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.