Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ansamblul Folcloric Național Transilvania va urca pe scena festivalului Rockstadt de la Râșnov | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Timp Liber » Ansamblul Folcloric Național Transilvania va urca pe scena festivalului Rockstadt de la Râșnov
Ansamblul Folcloric Național Transilvania va urca pe scena festivalului Rockstadt de la Râșnov

Ansamblul Folcloric Național Transilvania va urca pe scena festivalului Rockstadt de la Râșnov

În acest an, la baza cetății Râșnov, acolo unde se desfășoară Rockstadt Extreme Fest, se va bifa o premieră: un ansamblu folcloric va urca pe scena unui festival de muzică extremă. Ce-i drept, „vinovați” pentru asta sunt maramureșenii de la Dirty Shirt, formație confirmată zilele acestea de organizatorii Rockstadt Extreme Fest (REF). Concertul celor din orașul Seini va fi unul special, invitând pe scenă Ansamblul Folcloric Național Transilvania, fiind pentru prima dată când trupa va prezenta acest format în cadrul unui eveniment de acest gen. Producția va pune în scenă zeci de muzicieni și va îmbina muzica metal cu cea folclorică, fiind o premieră pentru un festival metal din România.

O altă formație confirmată pentru evenimentul de la începutul lunii august este Bucovina, fiind pentru a treia oară când ieșenii vor cânta în cadrul festivalului de la Râșnov. „Conceptul liric și muzical Bucovina este puternic strâns de folclorul străvechi, abordat într-o manieră inedită, departe de clișeele specifice ale genului. De notat faptul că albumul Sub Stele a intrat în Top 10 Best folk metal albums pe site-ul Metal Storm.”, se precizează în cadrul unui comunicat emis de către organizatorii REF.

Tot din România, mai exact din Sibiu, va veni E-An-Na. Este o formație care a reușit imposibilul într-un timp foarte scurt: a susținut multe turnee naționale, au lansat un album și au participat la Wacken Metal Battle, unde au obținut locul 2 în clasamentul final.

Din Marea Britanie vor veni Ingested și Kurokuma. Ingested este una dintre cele mai promițătoare nume formații de death metal ale scenei britanice. De partea cealaltă, Kurokuma, cu un român stabilit în Sheffield în componență, este un duo care a debutat în 2015 și vine pentru prima oară în România.

Din Elveția va sosi, la Râșnov, Impure Wilhelmina care este una din bijuteriile ascunse ale catalogului discografic Seasons Of Mist, nume născut în Geneva și construit pe o perioada de peste 20 de ani, oferind o paletă muzicală aflată la limita dintre rock și metal.

∗∗∗

Până acum, organizatorii au făcut public 18 din cele 50 de formații care vor urca pe cele două scene ce vor fi amplasate la festival. Luna viitoare, în februarie, va fi anunțat și primul cap de afiș al festivalului.

ROCKSTADT EXTREME FEST 2018 are loc în aceeași locație a Terenului de Biatlon de la baza Cetății Râșnov, spațiu unde zeci de formații internaționale vor concerta pe parcursul a 4 zile în cadrul celui mai iubit și apreciat festival de muzică extremă din România.

Abonamentele au fost deja puse în vânzare, fiind disponibile (rockstadtextremefest.ro, myticket.ro, bilete.ro) la următoarele prețuri: până pe 4 februarie – 230 de lei; între 5 februarie și 1iulie – 270 de lei; după această dată – 300 de lei.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.