Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cu peste jumătate de milion de intrări, Salina Praid poate spune că a avut un an 2017 bun în turism | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Economic » Cu peste jumătate de milion de intrări, Salina Praid poate spune că a avut un an 2017 bun în turism
Cu peste jumătate de milion de intrări, Salina Praid poate spune că a avut un an 2017 bun în turism

Cu peste jumătate de milion de intrări, Salina Praid poate spune că a avut un an 2017 bun în turism

După ce în 2016 a înregistrat cifre bune în privinţa turiştilor care au coborât în subteran, anul trecut, Salina Praid a înregistrat peste 640.000 de intrări, printre cei care au dorit să o viziteze fiind şi cetăţeni moldoveni, japonezi sau brazilieni.

Dónáth László, şeful Serviciului turistic şi de alimentaţie publică din cadrul Salinei Praid, preciza că în 2017 au coborât în subteran aproximativ 281.000 de persoane, care au venit la Praid pentru tratarea unor afecţiuni şi circa 360.000 de turişti care doar au vizitat salina.

Printre cei care au coborât în subteran s-au numărat aproximativ 200.000 de copii.

Potrivit sursei citate, cea mai aglomerată lună a fost august, când s-au înregistrat 160.000 de intrări în salină.

Majoritatea vizitatorilor sunt din România, dar sunt atraşi de frumuseţile zonei şi turişti din Republica Moldova, statisticile arătând că 25% dintre cei care vin la salină sunt din această ţară.

De asemenea, mulţi turişti vin din Ungaria, dar şi din ţări mai îndepărtate, cum ar fi Japonia, Brazilia sau Israel.

Turiştii care coboară în galeria de vizitare, aflată la 120 de metri adâncime, beneficiază de numeroase facilităţi de relaxare, de la spaţii de joacă şi creaţie pentru cei mici, până la un parc de aventuri, acces gratuit la Internet, un cinematograf sau posibilitatea de servire a mesei.

Dónáth László a spus că sunt persoane care vin de 10-15 ani la Salina Praid, pentru că se simt bine şi starea lor de sănătate se îmbunătăţeşte după ce fac tratament în subteran.

De asemenea, cei cărora le place soarele vin la Praid la cel mai mare ştrand cu apă sărată din România, care aparţine Societăţii Naţionale a Sării şi care este luat cu asalt de mii de turişti. Datele statistice arată că anul trecut s-au înregistrat 80.000 de intrări la ştrandul cu apă sărată.

Iubitorii de excursii în natură sunt invitaţi în apropierea comunei Praid la „Muntele de Sare”, o rezervaţie geologică inclusă în zonele naturale protejate de interes naţional, care are aproximativ 60 de hectare şi unde cresc plante extrem de rare, unele unice în România.

LIA MATEI

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.