Cum se va comunica pe durata stării de urgenţă cu Casa Judeţeană de Pensii Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » Cum se va comunica pe durata stării de urgenţă cu Casa Judeţeană de Pensii Harghita
Cum se va comunica pe durata stării de urgenţă cu Casa Judeţeană de Pensii Harghita

Cum se va comunica pe durata stării de urgenţă cu Casa Judeţeană de Pensii Harghita

Casa Judeţeană de Pensii Harghita anunţă că, începând cu data de 23.03.2020, pe toată durata declarării stării de urgenţă, se vor lua următoarele măsuri:

În perioada susmenţionată, operaţiunea de înregistrare a cererilor de deschidere a drepturilor de pensie se va realiza telefonic sau prin e-mail, la următoarele numere de telefon sau adrese de e-mail: 0266/31.17.03; 0266/37.12.04 – interior 101 şi 167; office@cjphr.ro; stabpensii19@gmail.com.

Salariaţii Casei de pensii vor prelua datele personale ale solicitanţilor, precum şi nr. de telefon sau adresa de e-mail. Numărul de înregistrare se va comunica solicitantului tot prin telefon sau e-mail. Ulterior, persoanele vor fi anunţate telefonic/e-mail pentru a depune documentaţia necesară stabilirii drepturilor de pensie.

Documentaţia trebuie să conţină următoarele: în original: cartea de muncă, adeverinţele privind sporurile permanente şi condiţiile superioare de muncă, adeverinţă din care rezultă durata normală şi perioada studiilor universitare şi forma de învăţământ, alte documente prevăzute de normele de aplicare a legii; în copie: actele de stare civilă, cartea de muncă, livretul militar, copia diplomelor de studii universitare, etc.

Aceste documente vor fi depuse în plic închis la poarta Casei de Pensii sau pot fi trimise şi prin poştă, cu confirmare de primire.

Cererile de recalculare, însoţite de actele doveditoare în original, se vor trimite prin poştă, cu confirmare de primire.

În perioada susmenţionată, în situaţia copiilor urmaşi care împlinesc vârsta de 16 ani şi care nu pot face dovada continuării studiilor din cauza suspendării cursurilor şcolare, plata pensiei de urmaş se va face fără a fi necesară prezentarea acestei dovezi, urmând ca adeverinţa să fie prezentată în termen de 30 zile de la de la data expirării stării de urgenţă.

Eliberarea ajutoarelor de deces se va efectua, pe bază de programare la telefonul 0266/31.26.42, în zilele de luni, marţi şi miercuri, între orele 09:00-14:00.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.