Decizie a CSLU Miercurea Ciuc:Dozatoare pentru soluție dezinfectantă vor fi montate în școlile din municipiu | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 9 decembrie 2021
Home » Învățământ »
Decizie a CSLU Miercurea Ciuc:
Dozatoare pentru soluție dezinfectantă vor fi montate în școlile din municipiu
<h5><i>Decizie a CSLU Miercurea Ciuc:</i></h5>Dozatoare pentru soluție dezinfectantă vor fi montate în școlile din municipiu

Decizie a CSLU Miercurea Ciuc:
Dozatoare pentru soluție dezinfectantă vor fi montate în școlile din municipiu

De asemenea, se solicită un punct de vedere al DSP Harghita despre oportunitatea testării mai largi a locuitorilor la COVID-19

În ultima ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Miercurea Ciuc s-a adoptat o hotărâre prin care în fiecare clasă din școlile de pe raza municipiului, care va fi folosită pentru pregătirea și susținerea examenelor de către elevii claselor a VIII-a și a XII-a, și în cancelarii vor fi montate dispozitive pentru soluții dezinfectante de mâini.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, care este și președintele comitetului local pentru situații de urgență, a declarat, după ședința CLSU, că vor fi amplasate aproximativ 200 de dispozitive, fiecare dintre acestea fiind dotate cu cinci litri de substanță igienizantă pentru mâini.

Totodată, a spus edilul, municipalitatea va asigur și soluțiile pentru dezinfecţia prin spălare a coridoarelor şi a spaţiilor comune.

În conferința de presă online, primarul a spus că în ședința CLSU Miercurea Ciuc s-a luat hotărârea de a se adresa Direcției de Sănătate Publică Harghita cu privire la oportunitatea testării la scară largă a locuitorilor municipiului, la propunerea unui membru al comitetului, dr. Soós Klára.  „CLSU a decis să se adreseze DSP ca să ne spună opinia și părerea specialiștilor legat de această temă”, a spus Ráduly Róbert Kálmán.

Conform sursei citate, în Miercurea Ciuc, ieri, erau în carantină instituționalizată 125 de persoane și 26 în izolare la domiciliu. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.