Cum a ajuns neofascistul Csanád să poarte numele regelui David | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Societate » Cum a ajuns neofascistul Csanád să poarte numele regelui David
Cum a ajuns neofascistul Csanád să poarte numele regelui David

Cum a ajuns neofascistul Csanád să poarte numele regelui David

Csanád Szegedi a fost vicepreşedinte al Jobbik. Partid profascist. Csanád Szegedi era un membru marcant şi promiţător pentru tendinţa politică maghiară şi europeană de pe filiera dreptei extremiste care capătă proporţii peste tot.

Şi brusc, în 2012, a aflat că e evreu. Sau că are sânge evreiesc. Bunica lui a trecut prin ororile Holocaustului. Cum şi de ce a ascuns ea acest secret de micuţul ei nepot fascist? Iată cum se întâmplă în astfel de cazuri. Există un întreg curent în rândul evreilor maghiari care au trecut prin cumplitul Holocaust: convingerea fermă că el se va repeta. Iar dacă el se va repeta atunci era clar că ei, evreii, vor ajunge din nou acolo. Iar ca să nu ajungi acolo trebuie să ştergi urma de „evreu”. Şi-a pus haine cu mâneci lungi, pentru a ascunde însemnele lagărului şi şi-a dat fiica de soţie unui băştinaş veros: un ungur autentic. Secretul a fost bine ascuns, aşa că tânărul Csanád Szegedi, născut din acea căsătorie, nu avea de unde să ştie că este şi el evreu, fie şi parţial. A trecut vremea, nepotul s-a făcut mare şi a început să aibă opinii politice. Şi încă ce opţiuni! Aşa că bunica, văzând ce a ajuns nepotul său, nu a mai rezistat şi a recunoscut că ea este evreică. Şi el puţin. Şi i-a arătat documentele.

Când Csanád Szegedi a aflat că este evreu, fie şi parţial, a decis să o rupă definitiv cu mişcarea neofascistă Jobbik. A mers frumos la sinagogă, a luat numele de David, şi-a pus chipa şi a devenit evreu ortodox. Din ăla adevărat, de care se sperie şi cei mai duri fii ai Jobbik-ului maghiar.

Acum din tribuna Europarlamentului auzi declaraţiile lui dure proIsrael, antifasciste, predicţii din care aflăm că suntem ameninţaţi de norii negri care se abat asupra Europei din cauza revigorării mişcărilor neofasciste. Actualul David, fostul Csanád de Jobbik, veghează şi atenţionează cu aceeaşi pasiune, doar că pe invers.

Lui David (Csanád) Szegedi îi place să repete des: „Antisemitismul nu se bazează şi nu are nevoie ca atare de evrei. Acesta este doar o proiecţie a propriilor frici şi ţine de lipsa respectului de sine”. Multă ironie în această poveste! (Vasile Ernu, CriticAtac.ro, fragment)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.