Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Culturi de canabis, identificate în Tulgheş şi Borsec | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Societate » Culturi de canabis, identificate în Tulgheş şi Borsec
Culturi de canabis, identificate în Tulgheş şi Borsec

Culturi de canabis, identificate în Tulgheş şi Borsec

Mai multe culturi de canabis au fost identificate de poliţiştii harghiteni în comuna Tulgheş şi oraşul Borsec, în urma a cinci percheziţii domiciliare. Percheziţiile au avut loc vineri dimineaţă, patru dintre ele fiind efectuate în Tulgheş şi una în Borsec, se arată într-un comunicat remis ieri de IPJ Harghita.

Astfel, potrivit sursei citate, percheziţiile au fost efectuate la domiciliile deţinute sau utilizate de patru bărbaţi, cu vârste între 21 şi 41 de ani. La aceste imobile, poliţiştii au identificat şi recoltat cinci culturi outdoor de canabis, constituite din 68 de plante, cu dimensiuni cuprinse între 10 şi 115 cm, unele dintre ele ajunse la maturitate.

De asemenea, au mai fost găsite şi ridicate în vederea confiscării şi 12 coarne de cerb, deţinute ilegal, urmând a se dispune sancţiuni contravenţionale conform Legii 406/2006.

Conform poliţiştilor, cei cinci bărbaţi erau implicaţi în traficul şi consumul ilicit de droguri încă din anul 2015. Aceştia comercializau pe raza judeţului Harghita droguri sub formă de canabis în schimbul unor sume cuprinse între 40 şi 60 de lei/gram. Până în prezent au fost identificate şapte persoane care se aprovizionau de la inculpaţi cu droguri. Plantele descoperite cu ocazia acţiunii au fost înaintate Laboratorului de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul BCCO Cluj-Napoca în vederea expertizării.

Cei patru bărbaţi, C.B.V., U.M., B.R.M. (toţi din Tulgheş) şi B.H. (din Borsec), sunt cercetaţi în continuare de către procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Harghita pentru săvârşirea infracţiunilor de „constituirea unui grup infracţional organizat” (pedeapsa prevăzută este închisoarea de la 1 an la 5 ani), „cultivare şi trafic de droguri de risc, fără drept” (2-7 ani) şi „deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu” (3 luni-2 ani). Iniţial, faţă de primii doi s-a dispus măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, ulterior aceştia fiind puşi sub control judiciar, iar ceilalţi doi inculpaţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Percheziţiile domiciliare au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, cu sprijin de specialitate din partea Compartimentului Operaţiuni Speciale Harghita, sub coordonarea procurorului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita. (Şt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Mare rahat de descoperire! Cateva grame pana la urma total inofensive. In tot timpul asta mafia lemnului fura in continuare mana in mana cu autoritatile. A.C.A.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.