Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sub cel mai mare drapel tricolor din judeţ: Noii poliţişti încadraţi de IPJ Harghita au depus jurământul de credinţă | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Sub cel mai mare drapel tricolor din judeţ: Noii poliţişti încadraţi de IPJ Harghita au depus jurământul de credinţă
Sub cel mai mare drapel tricolor din judeţ: Noii poliţişti încadraţi de IPJ Harghita au depus jurământul de credinţă

Sub cel mai mare drapel tricolor din judeţ: Noii poliţişti încadraţi de IPJ Harghita au depus jurământul de credinţă

 Mai mult de jumătate dintre ei sunt tinere n Deficit de poliţişti la nivelul judeţului

Un număr de 41 de tineri agenţi de poliţie încadraţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita au depus, ieri, jurământul de credinţă. Ceremonialul a avut loc la curtea sediului IPJ Harghita din municipiul Miercurea-Ciuc, unde este arborat şi cel mai înalt drapel tricolor din judeţ. Toţi cei 41 de poliţişti îşi vor desfăşura activitatea la posturile de poliţie comunală din judeţ. Din cei 41 de noi agenţi încadraţi, 21 sunt tinere poliţiste. De asemenea, în cadrul aceluiaşi ceremonial, au fost trecuţi în corpul ofiţerilor nouă agenţi de poliţie în urma promovării examenelor organizate, acordându-li-se gradul de subinspector de poliţie.

În cadrul manifestării, un sobor de preoţi a săvârşit un ceremonial religios, iar şeful IPJ Harghita, chestor de poliţie Radu Sandu Moldovan, a dat citire mesajului transmis cu acest prilej de către şeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu. După depunerea jurământului de către noii poliţişti a fost rostită o rugăciune de sacralizare a legământului faţă de ţară.

Subprefectul judeţului Harghita, Petres Sándor, a transmis în cadrul ceremoniei urările de bine ale prefectului şi ale instituţiei pe care o conduce. De asemenea, acesta le-a urat tinerilor poliţişti: „Fie ca această frumoasă zi de iulie să vă ajute ca aşa să fie întreaga dvs. carieră – frumoasă, fără de nori, plină de realizări”.

Mesajul agenţilor de poliţie nou-încadraţi a fost transmis de poliţistul Ionel Vlăduţ Bucur, din cadrul Postului de Poliţie Plăieşii de Jos. Acesta a avut cea mai mare medie obţinută de candidaţii la concursul organizat pentru judeţul Harghita, fiind şi una dintre cele mai mari note din ţară. Agentul de poliţie Ionel Vlăduţ Bucur, în alocuţiunea sa, a mulţumit pentru „călduroasă primire” şi a solicitat întregul sprijin şi suport pentru aprofundarea muncii de poliţie. „Vom depune eforturi pentru a ne pregăti în mod corespunzător şi ne vom îndeplini cu stricteţe, corectitudine şi profesionalism atribuţiile de serviciu. Vă garantăm că vom asigura cu onoare schimbul de generaţii!”, a spus acesta.

Tot în cadrul manifestării solemne de ieri, secretarul Episcopiei Covasnei şi Harghitei, preotul Laurenţiu, a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea PS Andrei, episcopul Covasnei şi Harghitei.

Şeful IPJ Harghita, chestor de poliţie Radu Sandu Moldovan, le-a urat noilor poliţişti succes „în nobila misiune pe care o aveţi de îndeplinit”, transmiţându-le că „de azi înainte de voi depinde modul în care veţi reuşi să vă pregătiţi şi să răspundeţi cerinţelor şi provocărilor cu care ne confruntăm în fiecare zi”.

În încheierea manifestării, tinerii poliţişti alături de proaspeţii ofiţeri au defilat, pe muzica militară, în faţa asistenţei, formată din şefii instituţiilor militarizate din judeţ, reprezentanţilor deconcentratelor, ai instituţiilor publice locale şi judeţene, dar şi a colegilor, familiilor şi prietenilor.

 În prezent, în judeţul Harghita este un deficit de aproximativ 150 de poliţişti

Din datele furnizate de purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, subinspector de poliţie Gheorghe Filip (proaspăt intrat în corpul ofiţerilor), în judeţ, în total au fost scoase la concurs 49 de posturi de agenţi de poliţie, însă doar 41 au fost ocupate. Motivele fiind că fie unii concurenţi au căzut la diferite probe, fie s-au retras. De asemenea, conform sursei citate, pentru ocuparea acestor posturi a fost o concurenţă mare, fiind foarte multe note mari, iar la unele posturi au fost încadraţi candidaţi şi cu note de aproape 10. Poliţiştii care au depus jurământul vor urma un curs intensiv de trei luni.

Subinspectorul de poliţie Gheorghe Filip a mai explicat că în momentul de faţă, şi după aceste noi încadrări, mai este nevoie de noi poliţişti, nefiind acoperite toate posturile la nivelul întregului inspectorat. În momentul de faţă, în cadrul IPJ Harghita este un deficit de aproximativ 150 de poliţişti. Mai exact, în cadrul IPJ Harghita sunt prevăzute aproximativ 800 de posturi, însă în momentul de faţă sunt angajaţi circa 600 de poliţişti. Acest deficit s-a accentuat deoarece în ultima perioadă au trecut în rezervă foarte mulţi poliţişti prin pensionare. (Şt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.