Crin Antonescu: „Le voi cere miniştrilor PNL să renunţe la portofolii” | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 decembrie 2023
Home » Politic » Crin Antonescu: „Le voi cere miniştrilor PNL să renunţe la portofolii”
Crin Antonescu:  „Le voi cere miniştrilor PNL să renunţe la portofolii”

Crin Antonescu: „Le voi cere miniştrilor PNL să renunţe la portofolii”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, duminică seara, că va cere demisia miniştrilor liberali, în cazul în care nici luni nu va exista un consens politic din partea preşedintelui PSD, Victor Ponta.

„Da, le voi cere miniştrilor PNL să renunţe la portofolii. Delegaţia permanentă va fi făcută marţi seara. Problema e că dacă Ponta nu pune miniştri luni sau marţi, noi nu suntem de acord într-o prelungire ultra-artificială a acestei crize, de ce să stăm cu interimari? E clar că Ponta nu mai vrea să recunoască PNL, dar nu mai văd de ce ar mai vrea să discute cu noi”, a replicat Crin Antonescu la intenţia lui Victor Ponta de a numi interimari la ministerele ocupate de liberali până la noi negocieri.

Declaraţiile lui Crin Antonescu vin la scurt timp după ce el a acuzat că ruperea USL este o dorinţă a PSD, în frunte cu Victor Ponta, care vrea să facă loc pe scena politică unui candidat propriu la alegerile prezidenţiale.

Mai mult, liderul liberalilor i-a transmis premierului un mesaj: „Trebuie să accepte ceea ce e dreptul nostru şi ceea ce-i spre binele domniei sale, să-l aibă pe domnul Klaus Iohannis ca vicepremier decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis să devină premier. Evident, în locul domniei sale”, a avertizat Crin Antonescu.

De asemenea, preşedintele PNL a anunţat că renunţă la una dintre cererile sale, anume dizolvarea USD, alianţă pentru europarlamentare compusă din PSD, UNPR şi PC, pe care a criticat-o anterior. (Prompt Media)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.