Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Aproximativ 90 la sută dintre persoanele care vin în audienţă la Prefectură reclamă probleme de fond funciar | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Aproximativ 90 la sută dintre persoanele care vin în audienţă la Prefectură reclamă probleme de fond funciar
Aproximativ 90 la sută dintre persoanele care vin în audienţă la Prefectură reclamă probleme de fond funciar

Aproximativ 90 la sută dintre persoanele care vin în audienţă la Prefectură reclamă probleme de fond funciar

Aproximativ 90 la sută dintre persoanele care vin în audienţă la Prefectură reclamă probleme de fond funciar, undele încercând să-şi găsească dreptatea de peste zece ani.

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a declarat că problemele sesizate de cetăţeni vizează fie activitatea defectuoasă a comisiilor locale de stabilire a drepturilor de proprietate privată asupra terenurilor din judeţ, fie suprapuneri de terenuri validate dublu ori nepuneri în executare a unor hotărâri judecătoreşti.

Adrian Jean Andrei a precizat că atunci când primeşte astfel de sesizări, îi atenţionează pe primari, „în calitatea lor de preşedinţi ai comisiilor locale de fond funciar şi de reprezentanţi ai statului, să ia măsurile de punere în posesie a celor îndreptăţiţi şi de executare a hotărârilor judecătoreşti, care au putere de lege”.

Prefectul a susţinut că, „din păcate, există cetăţeni care îşi caută dreptate şi de peste zece ani, dar din cauza birocraţiei, a neimplicării autorităţilor publice, dar şi din cauza delăsării lor, problemele continuă să fie nerezolvate”.

Potrivit sursei citate, există situaţii în care cei care reclamă nu au dreptate şi nu pot dovedi ceea ce susţin sau nu deţin toate documentele necesare pentru a fi ajutaţi, ori li se refuză din partea primăriilor eliberarea unor acte, care le-ar face mult mai facilă soluţionarea problemelor.

Adrian Jean Andrei a mai spus că cetăţenii cer ajutorul Prefecturii şi pentru rezolvarea unor probleme sociale, privind locuri de muncă, acordarea de ajutoare sociale şi solicitarea de sprijin pentru repatriere, în cazul în care o rudă a lor a decedat în străinătate.

„Sunt multe situaţii în care nici Instituţia Prefectului nu poate interveni, însă întotdeauna un sfat şi o îndrumare contează”, a declarat prefectul Harghitei.

Anul trecut, prefectul Adrian Jean Andrei a primit în audienţă 200 de cetăţeni. De asemenea, la Compartimentul informare, relaţii publice, secretariat şi aplicarea apostilei au fost înregistrate 420 scrisori, dintre acestea 163 petiţii având ca obiect probleme privind aplicarea legilor fondului funciar. (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.