Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Rată de promovare de 57,54% la finalul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 24 februarie 2024
Home » Învățământ » Rată de promovare de 57,54% la finalul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat în Harghita
Rată de promovare de 57,54% la finalul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat în Harghita

Rată de promovare de 57,54% la finalul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat în Harghita

Procentul de promovare înregistrat la examenul maturităţii anul acesta a crescut cu 2,11% după soluţionarea contestaţiilor şi este cu 4,56% mai mare decât cel obţinut anul trecut la sesiunea de vară a Bacalaureatului, când s-a înregistrat o promovabilitate de 52,98%.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita, din totalul de 2.415 de candidaţi prezenţi, au promovat 1.336. Cea mai mare parte dintre cei declaraţi reuşiţi (1.224) aparţin promoţiei curente, iar 112 provin din promoţiile anilor trecuţi.

Rata de promovare a actualei promoţii este de 63,09%, iar cea a candidaţilor din promoţiile anterioare este de doar 29,32%.

Ieri a început etapa specială a examenului de Bacalaureat, la care s-au înscris, potrivit situaţiei centralizate de IŞJ, trei absolvenţi de liceu din judeţul Harghita.

Examenul începe cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Azi, 7 iulie, se desfăşoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Ultima probă scrisă, la Limba şi literatura maternă, este programată joi, 9 iulie.

Primele rezultate vor fi afişate vineri, 12 iulie, până la ora 12:00. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.