Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Coronavirus Harghita:Numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 a ajuns ieri la 383, cu 41 mai multe decât lunea trecută | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Sănătate »
Coronavirus Harghita:
Numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 a ajuns ieri la 383, cu 41 mai multe decât lunea trecută
<h5><i>Coronavirus Harghita:</i></h5>Numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 a ajuns ieri la 383, cu 41 mai multe decât lunea trecută

Coronavirus Harghita:
Numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 a ajuns ieri la 383, cu 41 mai multe decât lunea trecută

În judeţul Harghita, de la începutul pandemiei şi până ieri au fost confirmate un număr de 383 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, cu 41 mai multe decât lunea trecută. Din totalul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2, 291 s-au vindecat, 78 se află internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală, iar 11 au decedat.

Două persoane dintre cele infectate au solicitat externarea, precizând că vor sta la domiciliu, dar fără o obligaţie de autoizolare – rămâne de văzut în ce măsură acestea vor înţelege să-i protejeze pe cei din jurul lor.

Conform informaţiilor furnizate de Biroul de presă din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita, principalul obiectiv al măsurilor luate de grupa de coordonare operativă este acela al prevenirii răspândirii noului coronavirus şi, acolo unde s-a impus, echipele de control au luat măsuri de sancţionare a încălcării legislaţiei în vigoare.

Pe teritoriul României, de la începutul crizei medicale şi până ieri au fost confirmate 32.948 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, dintre care 1.901 au decedat. La nivel mondial au murit 564.924 persoane infectate.

Medic oncolog şi îngrijitoare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă – confirmaţi pozitiv

Un medic oncolog şi o îngrijitoare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc au fost confirmaţi pozitiv la SARS-CoV-2, se arată într-un comunicat transmis de SJU. Ancheta epidemiologică a arătat că, cel mai probabil, cei doi s-au infectat în afara unităţii sanitare. În comunicat se mai precizează că, în prezent, în unitatea sanitară mai lucrează un singur medic oncolog, motiv pentru care pacienţii sunt rugaţi să fie înţelegători, întrucât va creşte timpul de aşteptare în ambulatoriu. Medicul epidemiolog al spitalului, dr. Sergiu Sîngeorzan, a declarat că personalul medical utilizează echipament de protecţie şi că nu există risc mai mare în spital decât în afara acestuia, dar a punctat că există transmitere comunitară şi că este responsabilitatea fiecăruia de a se proteja.

Senatorul UDMR Tanczos Barna, infectat

Senatorul UDMR Tanczos Barna a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe o reţea de socializare, că este infectat cu SARS-CoV-2 şi are dublă pneumonie, dar că starea sa este una bună. „Am aflat azi că am pneumonie bilaterală şi că vinovatul pentru pneumonie este virusul COVID-19. Sunt înconjurat de o echipă medicală de profesionişti, aşa că începem tratamentul. Mă voi vindeca şi voi merge mai departe. Eu mă simt bine, nu mă doare nimic, starea de spirit este bună, medicii şi asistenţii sunt amabili, totul este bine”, scrie Tanczos Barna în postarea în limba maghiară de pe Facebook.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.