Coronavirus Harghita: situația în județ la data de 12 aprilie, ora 13:00 | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Societate » Coronavirus Harghita: situația în județ la data de 12 aprilie, ora 13:00
Coronavirus Harghita: situația în județ la data de 12 aprilie, ora 13:00

Coronavirus Harghita: situația în județ la data de 12 aprilie, ora 13:00

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii și jandarmii harghiteni au aplicat amenzi în valoare de peste 220.000 de lei

Potrivit biroului de presă al Instituției Prefectului, la nivelul județului Harghita situația epidemiologică și măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirus, COVID-19, la data de 12 aprilie 2020, ora 13.00 era:

  • 208 persoane aflate în carantină instituționalizată;
  • 135 de persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;
  • 894 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
  • 3.521 de persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

În județul Harghita au fost confirmate un număr de 6 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care, o persoană s-a vindecat și a fost externată, o persoană este decedată, iar patru persoane se află sub supraveghere medicală.

Anchetele epidemiologice în cazul celor 4 internați se desfășoară în continuare.

De asemenea, o persoană testată la COVID-19 în județul Harghita, al cărui rezultat a fost pozitiv, a fost transferată la un spital din județul de domiciliu.

Amenzi de peste 220.000 aplicate de polițiști și jandarmi

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita și Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii harghiteni au aplicat 92 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, valoarea totală a acestora ridicându-se la 140.000 de lei.

De asemenea, au efectuat și 3 acțiuni punctuale, cu participarea a 26 de polițiști, ocazie cu care au fost legitimate 313 persoane și verificate 117 autovehicule. În urma acestor acțiuni au fost aplicate 53 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 64.410 lei, totodată fiind reținute și două permise de conducere.

Tot ieri, efectivele IPJ Harghita și cele ale Poliței Locale din Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni au efectuat verificări la 117 persoane izolate la domiciliu.

Potrivit sursei citate, în perioada 11-12 aprilie, intervalul orar 08:00-08:00, jandarmii harghiteni au aplicat 10 amenzi în valoare de 21.000 de lei. De asemenea, în cursul zilei de ieri, jandarmii au avut misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, misiuni executate în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 11 localităţi. Au verificat prezența la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, în acest sens fiind verificate un număr de 37 persoane.

∗∗∗

Informațiile referitoare la numărul persoanelor depistate pozitiv în urma unor teste COVID-19, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se face doar de către Grupul de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informații apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.