Coronavirus Harghita: numărul cazurilor infectate a ajuns la 6 | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 iulie 2022
Home » Societate » Coronavirus Harghita: numărul cazurilor infectate a ajuns la 6
Coronavirus Harghita: numărul cazurilor infectate a ajuns la 6

Coronavirus Harghita: numărul cazurilor infectate a ajuns la 6

Potrivit unui comunicat de presă emis de Instituția Prefectului Harghita, în județ au fost confirmate 6 cazuri infectate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost vindecată și externată, iar o alta a decedat în urmă cu mai bine de o săptămână. De asemenea, patru persoane se află sub supraveghere medicală, în cazul acestora fiind continuate anchetele epidemiologice.

Conform sursei citate, astăzi, la ora 13:00, situația în județul nostru era:

  • 226 persoane aflate în carantină instituționalizată;
  • 103 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;
  • 886 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
  • 3468 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

Amenzi de aproape 300.000 de lei

Lucrătorii Inspectoratului de Poliție Județean și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au aplicat, ieri și astăzi dimineață, amenzi în valoare totală de aproape 300.000 de lei.

Vineri, polițiștii au aplicat 133 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, valoarea acestora fiind de 278.580 lei. De asemenea, au efectuat 7 acțiuni punctuale, la care au participat 82 polițiști/20 auto. Au fost legitimate 931 persoane și au fost verificate 185 autovehicule. Totodată, efectivele IPJ Harghita și cele ale Poliței Locale din Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni, au efectuat verificări la 479 persoane izolate la domiciliu.

În perioada 10-11 aprilie, intervalul orar 08:00-08:00, jandarmii harghiteni au aplicat 7 amenzi în valoare totală de 15.000 lei. Dintre acestea, 3 amenzi (7.000 de lei) au fost acordate de către jandarmii din Odorheiu Secuiesc, iar câte două amenzi (în valoare totală de 8.000 lei) de către jandarmii din Gheorgheni și Toplița.

Aceste sancțiuni au fost aplicate deoarece persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.