Coronavirus Harghita: numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 a rămas constant; a crescut cel al persoanelor aflate în carantină instituționalizată | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » Coronavirus Harghita: numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 a rămas constant; a crescut cel al persoanelor aflate în carantină instituționalizată
Coronavirus Harghita: numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 a rămas constant; a crescut cel al persoanelor aflate în carantină instituționalizată

Coronavirus Harghita: numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 a rămas constant; a crescut cel al persoanelor aflate în carantină instituționalizată

Potrivit biroului de presă al Instituției Prefectului Harghita, numărul total al persoanelor din Harghita testate pozitiv la coronavirus se menține la 21. Dintre acestea, 9 persoane s-au vindecat, 11 sunt internate la spitalele din Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, iar una a decedat.

Conform sursei citate, la nivelul județului, situația epidemiologică și măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, la data de 5 mai, ora 13:00, era:

  • 256 persoane aflate în carantină instituționalizată, în creștere cu 17 în ultimele 24 de ore;
  • 521 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;
  • 247 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
  • 4.765 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

Amenzi de peste 100.000 de lei aplicate de polițiștii și jandarmii harghiteni în prima zi a săptămânii

În cursul zilei de luni, au fost aplicate de către polițiștii harghiteni, 45 de sancțiuni, dintre care 36 pentru nerespectarea interdicțiilor de  circulație, 5 de natură economică și 4 alte contravenții, în valoare totală de 56.740 de lei.

De asemenea, în cursul zilei, personalul IPJ Harghita și al IJJ Harghita a asigurat  însoțirea a 6 coloane (13 auto/29 de persoane).

Au fost executate două acțiuni punctuale, la care au participat 75 de polițiști, în cadrul cărora au fost legitimate 529 de persoane și au fost verificate 349 de vehicule. Au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în valoare de 45.130 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 235 de lei.

În același timp, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au aplicat 3 amenzi în valoare de 6.000 de lei și trei avertismente.

Acestea au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.