Coronavirus Harghita: Încă trei persoane infectate cu SARS-CoV-2 s-au vindecat | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita: Încă trei persoane infectate cu SARS-CoV-2 s-au vindecat
Coronavirus Harghita: Încă trei persoane infectate cu SARS-CoV-2 s-au vindecat

Coronavirus Harghita: Încă trei persoane infectate cu SARS-CoV-2 s-au vindecat

Numărul cazurilor confirmate a rămas la 19, din care 13 sunt internate în spitalele din Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc

Instituția Prefectului – Județul Harghita a informat că, din totalul de 19 cazuri confirmate, cinci persoane s-au vindecat (trei în plus de la raportarea de ieri), una este decedată și 13 se află internate în spitalele din Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc.

Conform sursei citate, anchetele epidemiologice sunt în derulare și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai persoanelor internate în spitale.

La nivelul județului Harghita, situația epidemiologică și măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 la data de 28 aprilie 2020, ora 13:00, era următoarea:

  • 290 persoane aflate în carantină instituționalizată, în creștere cu 52 de persoane în ultimele 24 de ore;
  • 364 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;
  • 315 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
  • 4.542 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

Potrivit sursei citate, ieri, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita și cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc, Toplița și Gheorgheni) au efectuat verificări la 151 de persoane izolate la domiciliu.

În cursul zilei de ieri, polițiștii au aplicat 59 de sancțiuni, din care 27 pentru nerespectarea interdicțiilor de  circulație și 32 de alte contravenții.

În perioada amintită, IPJ Harghita a executat 4 acțiuni punctuale, la care au participat 105 polițiști, în cadrul cărora au fost legitimate 539 de persoane și au fost verificate 310 vehicule. Au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, personalul IPJ Harghita a realizat  însoțirea a 4 coloane.

La rândul lor, jandarmii harghiteni au efectuat, în ultimele 24 de ore: misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii; misiuni în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 9 localităţi; măsuri de asigurare a ordini publice în zona de triere a patru spitale; acțiuni independente pentru verificarea prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare.

În perioada amintită, jandarmii harghiteni au aplicat 3 sancțiuni contravenționale: un avertisment de către Detașamentul 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc și o amendă în valoare de 2.000 și un avertisment de către Detașamentul 4 Jandarmi Gheorgheni. Acestea au fost aplicate pentru că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.