Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Au demarat lucrările la sensul giratoriu din centrul municipiului Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Au demarat lucrările la sensul giratoriu din centrul municipiului Topliţa
Au demarat lucrările la sensul giratoriu din centrul municipiului Topliţa

Au demarat lucrările la sensul giratoriu din centrul municipiului Topliţa

  • Pe durata execuţiei, traficul dinspre şi spre Miercurea Ciuc şi Reghin va fi redirecţionat
  • În prezent, în municipiu se află în derulare alte două proiecte

Primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon, preciza că sâmbătă, 25 aprilie, au demarat lucrările la realizarea sensului giratoriu din centrul localităţii, care are ca scop fluidizarea traficului.

Conform contractului, lucrările ar trebui încheiate în termen de 4 luni (adică la sfârşitul lunii august), dar, spunea edilul, există intenţia din partea constructorului ca acestea să fie finalizate în 3 luni.

În ceea ce priveşte circulaţia rutieră către şi dinspre Miercurea Ciuc şi Reghin, Stelu Platon spunea că traficul pentru maşinile maşini va redirecţionat pe străzile Apelor şi Cerbului. Pentru că pe aceste străzi nu pot fi deviate şi autovehiculele mari (tiruri, camioane, etc.), acestea vor circula tot prin centru, cu dirijarea traficului de către constructor.

Sensul giratoriu care se va amenaja în Topliţa va avea o suprafaţă de 3.800 metri pătraţi şi va costa 1,13 milioane de lei + TVA, finanţarea fiind suportată integral din banii municipalităţii.

Alte două proiecte în curs de desfăşurare

Pe lângă lucrările la sensul giratoriu care au demarat în week-end, în prezent, în Topliţa, mai sunt în lucru alte două şantiere.

Stelu Platon spunea că se lucrează la asfaltarea drumului industrial din Tinov, spre staţia de epurare, unde se dezvoltă afaceri private destul de importante. De asemenea, este în lucru un proiect, desfăşurat prin PNDL 2, care are în vedere reabilitarea sistemului principal de canalizare pe străzile Stejarului şi Ştefan cel Mare, fiind înlocuite conductelor vechi care datează din anii ’60-’70.

Un alt proiect important pe partea de canalizare şi asfalt, în valoare de 7 milioane de lei, va putea fi demarat imediat după ce va sosi un ultim aviz.

Actuala stare de urgenţă şi restricţiile impuse nu au influenţat proiectele municipalităţii

Întrebat dacă restricţiile impuse pentru prevenirea cu coronavirus au afectat într-un mod proiectele municipalităţii, edilul spunea că nu, deoarece acestea erau semnate încă de la sfârşitul anului trecut. Însă, apar dificultăţi la proiectele aflate în stadiul de proiectare, fiind întârzieri în obţinerea avizelor.

„Întârzierea avizelor – arăta primarul municipiului Topliţa – se datorează unor modificări solicitate de Apele Române Mureş. Există o oarecare vină şi a proiectanţilor, care se mişcă greu, probabil din aceleaşi motive a coronavirusului, ca şi alte instituţii”. De asemenea, pentru un alt proiect, derulat cu fonduri europene, se aşteaptă de aproape două luni un aviz din partea Ministerului Dezvoltării.

Finanţare de 92% din partea Consiliului Local pentru reţeaua de gaz

În continuare, una dintre cele mai mari probleme nerezolvate în Topliţa este cea a gazului. Stelu Platon spunea că în a doua parte a lunii mai, pe 20, se va organiza a treia licitaţie de atribuire a lucrărilor în vederea realizării reţelei de distribuire. Iar Consiliul Local a hotărât ca lucrarea să fie finanţată, de municipalitate, cu un procent de 92%.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.