Coronavirus Harghita, 31 martie | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » Coronavirus Harghita, 31 martie
Coronavirus Harghita, 31 martie

Coronavirus Harghita, 31 martie

Într-o singură zi, amenzi în valoare de aproape 168.000 lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație

Astăzi, 31 martie, la ora 13:00, potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului – Județul Harghita, situația generată de epidemia de COVID-19 se prezenta astfel:

– 142 persoane se aflau în carantină;

– 20 persoane au ieșit din carantină;

– 1.957 persoane se aflau în autoizolare la domiciliu;

– 1.250 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval;

– 597 paturi disponibile în centrele de carantină.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita și Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Astfel, conform sursei citate, ieri, efectivele IPJ Harghita și cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni ) au efectuat verificări la 658  persoane izolate la domiciliu.

În aceeași zi, au fost aplicate 97 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, în valoare de 159.700 lei.

La rândul lor, jandarmii harghiteni, în urma unor acțiuni independente, au verificat un număr de 105 persoane aflate în autoizolare. De asemenea, de ieri dimineață și până astăzi la ora 8:00, au aplicat 7 amenzi în valoare de 8.000 lei, din care 3 pe raza municipiului Miercurea Ciuc și 4 pe raza municipiului Gheorgheni. Acestea au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr. 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

Totodată, în cursul zilei, personalul IPJ Harghita a realizat, împreună cu IJJ Harghita, însoțirea a 9 coloane (17  autoturisme/45 polițiști și jandarmi).

ATENŢIE!

„Potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență cu nr. 10 din 14 martie 2020:

– persoanele care intră în România din zone carantinate, denumite zone roşii, vor intra direct în carantină;

– persoanele care intră în ţară din zone în care sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri de persoane îmbolnăvite cu virusul COVID-19, denumite zone galbene, au obligația, începând cu data de 14 martie 2020, să rămână în izolare la domiciliu și să informeze deîndată medicul de familie și Direcția de Sănătate Publică Harghita, numărul de telefon 0266/31.04.23, cu privire la țara din care au venit, data intrării în România, punctul de frontieră prin care au intrat, eventuale simptome ale bolii şi alte detalii semnificative.

Atragem atenţia că nerespectarea acestor măsuri constituie contravenție şi se sancționează cu amendă între 10.000 şi 20.000 de lei, conform art. 34 din H.G. 857/2011.

De asemenea, în cazul în care fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută de art. 352 Cod penal, pedeapsa poate ajunge până la 15 ani închisoare.

Toate aceste argumente pledează pentru sănătate, normalitate şi legalitate, deziderate ce pot fi împlinite, în această perioadă şi în acest context, prin răspunsul pozitiv la îndemnul.

RESPECTAŢI TOATE RECOMANDĂRILE AUTORITĂŢILOR ȘI STAŢI ÎN CASĂ!”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului – Județul Harghita.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.