Coronavirus Harghita, 29 martie | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita, 29 martie
Coronavirus Harghita, 29 martie

Coronavirus Harghita, 29 martie

Conform Instituției Prefectului – Județul Harghita, situaţia cazurilor de infecţie cu Coronavirus, la data de 29 martie 2020, ora 13:00, se prezintă astfel:

  • 94 persoane aflate în carantină;
  • 8 persoane ieșite din carantină;
  • 2674 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
  • 199 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval;
  • 643 paturi disponibile în centrele de carantină.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita și Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a efectuat verificări la 1.433 persoane izolate la domiciliu.

În cursul zilei de sâmbătă au fost aplicate 46 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, în valoare de 89.400 lei. De asemenea, personalul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita a realizat, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita, însoțirea a 4 coloane (6 auto/28persoane).

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita, a efectuat misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, misiuni executate în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 8 localităţi, măsuri de asigurare a ordini publice în zona de triere a patru spitale, unul judeţean şi trei municipale, acțiuni pentru verificarea prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare (fiind 110 persoane aflate în autoizolare), paza și măsurile de ordine publică în zona locațiilor de carantină aflate în responsabilitatea inspectoratului, misiuni de escortă a unor convoaie de autoturisme aflate în tranzitare.

În perioada 28-29 martie, intervalul orara 08:0-08:00 au fost aplicate 35 de amenzi în valoare de 20.900 lei, din care 4 pe raza municipiului Miercurea Ciuc, 3 pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc și 24 pe raza municipiului Gheorgheni, 4 Toplița. Acestea au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

Atragem atenţia că nerespectarea acestor măsuri constituie contravenție şi se sancționează cu amendă între 10.000 şi 20.000 de lei, conform art. 34 din H.G. 857/2011.

De asemenea, în cazul în care fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută de art. 352 Cod penal, pedeapsa poate ajunge până la 15 ani închisoare – informează Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Harghita.

∗∗∗

Dacă v-a plăcut acest material și doriți să citiți știri pe acest site și în continuare, o puteți face abonându-vă la ziarul Informația Harghitei.

Puteți opta pentru abonamentul clasic: făcut la oficiul poștal și veți primi ziarul în cutia poștală.

Sau puteți alege varianta abonamentului în format PDF, în acest caz urmând să primiți ziarul în format electronic, pe adresa de e-mail. Costul unui abonament în format PDF pornește de la 16 lei/lună și ajunge  la 150 de lei/an.

Puteți obține detalii trimițând un e-mail la informatiahr@gmail.com.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.