Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Coronavirus Harghita, 19 mai: Trei noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita, 19 mai: Trei noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore
Coronavirus Harghita, 19 mai: Trei noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore

Coronavirus Harghita, 19 mai: Trei noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore

Numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu a crescut cu 364

În județul Harghita, astăzi, la ora 13:00, erau confirmate un număr de 68 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, cu trei mai multe decât în ziua anterioară. Din cele 68 de cazuri confirmate, 19 persoane s-au vindecat, una este decedată și 48 se află internate în: Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Harghita, anchetele epidemiologice sunt în derulare și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai persoanelor internate în spitale, respectiv au fost dispuse măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacți asimptomatici.

Conform sursei citate, în județul Harghita se află în carantină instituționalizată 212 persoane, în scădere cu 6 în ultimele 24 de ore. De asemenea, 838 de persoane se află în autoizolare la domiciliu, în creștere cu 364 în ultimele 24 de ore.

În total, de la începutul crizei provocate de pandemia de COVID-19, față de 5.939 de persoane s-a dispus măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, verificarea respectării obligațiilor prevăzute de legislația stării de alertă, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Au fost executate misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza unităților administrativ-teritoriale, paza și măsurile de ordine publică în zona locațiilor de carantină/izolare, aceste misiuni fiind executate de un număr de 202 lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne.

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.