Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ceremonii militare de comemorare a eroilor din primul război mondial | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Ceremonii militare de comemorare a eroilor din primul război mondial
Ceremonii militare de comemorare a eroilor din primul război mondial

Ceremonii militare de comemorare a eroilor din primul război mondial

Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, Ministerul Apărării Naţionale organizează acţiuni comemorative dedicate eroilor care au căzut pe câmpurile de luptă sau în prizonierat în timpul acestei conflagraţii.

Cu acest prilej, astăzi, începând cu ora 10:00, la Cimitirul Eroilor din municipiul Miercurea-Ciuc şi la Troiţa din Parcul Central din municipiul Topliţa, au avut loc ceremonii militare publice de „Rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial”, activităţi în cadrul cărora se va citi, în premieră, numele celor care au făcut sacrificiul suprem pentru patrie.

De asemenea, mâine, 27 august, de la ora 21:00, militari aparţinând Brigăzii 61 Vânători de Munte „General VIRGIL BĂDULESCU” vor trece din nou Carpaţii, în mod simbolic, executând marşuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostaşii armatei noastre luau în stăpânire trecătorile Munţilor Carpaţi (Tulgheş, Ghimeş – Palanca şi Oituz), pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensivă.

* * *

România Întregită are la fundament sacrificiul eroilor români care au murit pe câmpurile de bătălie din ţară sau în prizonierat, eroi care au pus mai presus de propria lor viaţă binele naţiunii.

Peste 330.000 de militari români şi-au pierdut viaţa în urma acestei conflagraţii mondiale, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi. Acestora li se adaugă victimele din rândul populaţiei civile, răpuse de boli, foamete sau executate de trupele de ocupaţie.

Lt.col. Laurenţiu Andriesei,
ofiţer de Informare şi Relaţii Publice/Bg. 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”

Arhivă foto

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.