Contracte de deszăpezire şi întreţinere pe toate drumurile din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Societate » Contracte de deszăpezire şi întreţinere pe toate drumurile din judeţ
Contracte de deszăpezire şi întreţinere pe toate drumurile din judeţ

Contracte de deszăpezire şi întreţinere pe toate drumurile din judeţ

În final, s-au încheiat şi contractele pentru cele 14 loturi unde erau depuse contestaţii la licitaţie

Cu ocazia şedinţei de Colegiu Prefectural de ieri, din nou s-a adus în discuţie situaţia drumurilor judeţene în vederea sezonului rece. Astfel, spunea Adrian Jean Andrei, prefectul judeţului Harghita, există contracte pe toate drumurile, fiind încheiate inclusiv cele pentru drumurile judeţene.

În ceea ce priveşte drumurile naţionale, arăta acesta, există încheiat un contract multianual cu o asociere de două firme. Pe raza judeţului sunt 9 baze de deszăpezire şi două punte de sprijin. Pentru intervenţia pe drumurile naţionale sunt disponibile 68 de utilaje, din care 54 sunt închiriate (42 de autobasculante cu lamă şi răspânditor de sare şi 12 încărcătoare), iar alte 14 aparţin Secţiei Drumuri Naţionale Miercurea-Ciuc.

Tot pentru drumurile naţionale sunt făcute stocuri cu material antiderapant: 4.000 de tone de sare şi 20 de tone de clorură de calciu.

Vestea bună vine dinspre drumurile judeţene: au fost încheiate contracte pentru toate cele 21 de loturi, inclusiv unde erau probleme cu licitaţia. Pentru DJ sunt disponibile 69 de utilaje, dintre care 24 multifuncţionale cu lamă, 16 autoutilitare, 14 autogredere, 7 buldo-excavatoare, 6 tractoare şi două încărcătoare frontale. De asemenea, în stocuri se află peste 50 de mii de tone de nisip şi peste 5 mii de tone de sare.

Pe drumurile comunale, preciza prefectul judeţului, intervenţia este asigurată fie prin contracte cu prestatori de servicii, fie prin forţe proprii, în prezent doar Ciucsângeorgiu şi Racu mai fiind în procedură de achiziţie. Unităţile administrativ-teritoriale dispun de 127 de utilaje proprii şi alte 50 închiriate, iar stocurile se prezintă astfel: 4.500 de tone de nisip, o mie de tone de sare şi 440 tone alte materiale antiderapante.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.