Continuă protestul procurorilor harghiteni cu privire la modificările aduse de OUG nr. 7/2019 la Legile justiţiei | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » Continuă protestul procurorilor harghiteni cu privire la modificările aduse de OUG nr. 7/2019 la Legile justiţiei
Continuă protestul procurorilor harghiteni cu privire la modificările aduse de OUG nr. 7/2019 la Legile justiţiei

Continuă protestul procurorilor harghiteni cu privire la modificările aduse de OUG nr. 7/2019 la Legile justiţiei

Procurorii harghiteni vor continua începând de astăzi şi până vineri formele de protest începute săptămâna trecută faţă de adoptarea OUG nr. 7/2019, prin care sunt aduse modificări Legilor justiţiei. Formele de protest vor consta în suspendarea activităţii judiciare şi de supraveghere a urmării penale, cu excepţia cauzelor care prezintă urgenţă, zilnic, între orele 10:00-12:00.

„La data de 04.03.2019, ora 13:00, a avut loc Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita şi unităţilor din subordine, pe ordinea de zi figurând formularea unui punct de vedere referitor la oportunitatea continuării formelor de protest cu privire la modificările aduse la Legile justiţiei.

Cu această ocazie, procurorii din cadrul parchetelor mai sus-menţionate, apreciind că prin proiectul de OUG propus de către Ministerul Justiţiei nu se elimină integral prevederile nocive şi neconstituţionale cuprinse în OUG nr. 7/2019, au hotărât cu majoritate de voturi următoarele:

– Suspendarea activităţii judiciare şi de supraveghere a urmăririi penale, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Topliţa, cu excepţia cauzelor care prezintă urgenţă, precum şi suspendarea activităţilor de audienţă cu publicul desfăşurate de către procurorii din cadrul acestor unităţi, în perioada 05.03.2019-08.03.2019, inclusiv, pe timp de 2 ore, în intervalul orar 08:00-10:00”, se arată într-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, prim-procuror adjunct Sorin Mihai Colceriu.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Ce ar zice indivizii din poză dacă ar merge la spital, iar medicii nu le-ar acorda asistență pe motiv că sunt în grevă?Nu le e rușine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.