Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Consecvenţă perfidă | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Societate » Consecvenţă perfidă
Consecvenţă perfidă

Consecvenţă perfidă

Poliţia municipiului Miercurea Ciuc a declanşat o anchetă, după ce monumentul din Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc a fost acoperit cu însemne de culoare roşie, unele dintre ele fiind obscene.

„Poliţia municipiului Miercurea Ciuc şi, implicit, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere, sub aspectul căreia desfăşurăm în continuare cercetări şi investigaţii spre a identifica şi a trage la răspundere autorii. (…) Avem date şi indicii potrivit cărora suntem îndreptăţiţi să credem că îi vom identifica şi îi vom trage la răspundere, potrivit prevederilor legale în vigoare”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Acesta a adăugat că autorii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani.

La ora actuală, o parte din însemne au fost şterse.

Nu este pentru prima dată când monumentul din Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc este vandalizat. Acest lucru s-a întâmplat şi în urmă cu doi ani, când autorii au fost identificaţi.

Cimitirul Eroilor din Miercurea Ciuc a fost creat după Primul Război Mondial şi adăposteşte rămăşiţele pământeşti ale peste 1.000 de soldaţi de diverse naţionalităţi (români, italieni, germani, maghiari, austrieci, polonezi, cehi sau ruşi).

Ce să mai spunem despre perfidia organizatorilor Maialului familiilor de la sfârşitul săptămânii, care, cât e Parcul Central de mare, n-au găsit alt loc de amplasare a toaletelor ecologice decât fix lângă Monumentul Ostaşului Necunoscut!

Cam multe „întâmplări”, „neglijenţe” şi „coincidenţe” din partea celor care au grijă să ne simţim ca la mama acasă, adicătelea ca în propria ţară…

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Da-ți numele autorilor și sancțiunile în anul 2016. Să le fie rușine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.