Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea Ciuc: Manifestări dedicate împlinirii a 141 de ani de la Proclamarea Independenţei de Stat a României, a 73 de ani de la Victoria Naţiunilor Unite asupra nazismului, Zilei Veteranilor de Război şi Zilei Europei | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Miercurea Ciuc: Manifestări dedicate împlinirii a 141 de ani de la Proclamarea Independenţei de Stat a României, a 73 de ani de la Victoria Naţiunilor Unite asupra nazismului, Zilei Veteranilor de Război şi Zilei Europei
Miercurea Ciuc: Manifestări dedicate împlinirii a 141 de ani de la Proclamarea Independenţei de Stat a României, a 73 de ani de la Victoria Naţiunilor Unite asupra nazismului, Zilei Veteranilor de Război şi Zilei Europei

Miercurea Ciuc: Manifestări dedicate împlinirii a 141 de ani de la Proclamarea Independenţei de Stat a României, a 73 de ani de la Victoria Naţiunilor Unite asupra nazismului, Zilei Veteranilor de Război şi Zilei Europei

  • Miercuri, 9 Mai, la ora 08:30, vor fi primiţi la Palatul Administrativ, Sala Amfiteatru, elevii celor 8 licee participante la concursul Patrimoniul nostru comun la confluenţa dintre trecut şi viitor, desfăşurat în cadrul proiectului FII EURO COOL. Premierea câştigătorilor are loc la ora 13:00, sub arcadele Palatului Administrativ.
  • Între orele 10:00-11:30 au loc ceremonii militare pentru depunerea de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut, la Monumentul Ostaşilor Armatei Sovietice şi la Cimitirul Eroilor din Garnizoana Miercurea-Ciuc. La Monumentul Ostaşului Necunoscut se vor intona Imnul Naţional al României şi Imnul Europei, va fi oficiat un scurt serviciu religios şi se vor prezenta alocuţiuni şi mesaje de către personalităţi civile şi militare participante la eveniment. La toate cele trei obiective enumerate se vor depune coroane şi jerbe de flori şi vor defila Garda de Onoare şi muzica militară.
  • Între orele 11:00-14:00, sub arcadele Palatului Administrativ, în organizarea Instituţiei Prefectului şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita are loc cea de-a doua ediţie a Târgului Serviciilor Publice Europene, a cărui deschidere oficială este programată la ora 12:00. Târgul este un instrument prin care se doreşte o îmbunătăţire a dialogului dintre instituţiile publice şi cetăţeni, dar şi închegarea unei relaţii sănătoase între instituţiile publice şi cetăţeni prin schimbul de informaţii reciproc avantajoase care să contribuie la creşterea calităţii serviciilor publice europene furnizate de către instituţiile publice în termeni de timp, cost, eficienţă, credibilitate şi responsabilitate. În cadrul acestuia, cetăţenii interesaţi vor putea obţine informaţii de specialitate pe teme diverse din domenii ca sănătatea (card de sănătate, tratamente), educaţia (studii în străinătate, echivalare diplome etc.), tineret şi proiecte de tineret, siguranţa alimentelor, statistica, piaţa forţei de muncă (stagii, angajare etc.), prevenirea şi consilierea antidrog, siguranţa şi protecţia cetăţenilor în spaţiul Uniunii Europene, accesarea fondurilor europene, călătorii, regimul permiselor de conducere, paşapoarte, apostilă şi altele asemenea.
  • La ora 12:30, pe platoul din faţa Palatului Administrativ are loc un flash-mob: dansuri tradiţionale specifice statelor Uniunii Europene, pregătite şi interpretate de un grup de elevi de la Studioul de dans Larisa Toth, cu participarea elevilor şcolilor din municipiul Miercurea Ciuc, în cadrul proiectului Fii Euro Cool, implementat de Instituţia Prefectului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, Asociaţia Virtus Vivens şi Studioul de dans Larisa Toth.
  • Ora 17:00, pe platoul din faţa Palatului Administrativ: flash-mob pentru Ziua Europei, organizat de Primăria comunei Corbu, împreună cu Asociaţia Coryllus şi liceul tehnologic din localitate.
  • Joi, la ora 17:00, la Casa Artelor are loc spectacolul cultural-artistic cu intrarea liberă UNIŢI SUB TRICOLOR, realizat de prof. Niculina Merceanu, avându-i ca invitaţi pe: Mariana Deac, Ionuţ Fulea, Domnica Dologa, Iuliana Chelu, Mariana Morcan, Florina Trif, Ion Creţeanu, Ştefan Vlad, Claudiu Pintican, ansamblurile folclorice profesioniste Doina Oltului din Slatina şi Rapsodia Călimanilor din Topliţa, Trişcaşii din Leşu – Bistriţa-Năsăud, Grupul vocal Izvoraşul din Drobeta Turnu Severin, Grupul de dans Gi RRomano din Eliseni şi Formaţia de dansuri populare maghiare Tenyeres Talpas din Sândominic.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.