Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

„Conferinţă digitală” cu sute de participanţi, luna viitoare, în Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Economic » „Conferinţă digitală” cu sute de participanţi, luna viitoare, în Miercurea-Ciuc
„Conferinţă digitală” cu sute de participanţi, luna viitoare, în Miercurea-Ciuc

„Conferinţă digitală” cu sute de participanţi, luna viitoare, în Miercurea-Ciuc

Câteva sute de persoane sunt aşteptate să participe, luna viitoare, la o „conferinţă digitală” organizată la Miercurea-Ciuc, care va avea ca temă principală arta şi tehnologia. Conferinţa, care se va desfăşura în perioada 27-29 octombrie în municipiul reşedinţă de judeţ, este organizată de Clusterul IT Plus, o asociaţie a firmelor cu activitate în domeniul tehnologiei informaţiei din Transilvania, în parteneriat cu Primăria Miercurea-Ciuc şi Universitatea Sapientia.

Preşedintele Clusterului IT Plus, Simon Károly, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că din asociaţia pe care o reprezintă fac parte peste 40 de firme de profil, iar organizaţia realizează proiecte în parteneriat cu primăriile din regiune şi cu instituţiile educaţionale, în primul rând cu Universitatea Sapientia şi cu Universitatea Babeş Bolyai.

„Organizăm în primul rând programe educaţionale, avem programe postuniversitare pentru adulţi, avem programe de mentorat pentru studenţi şi pentru elevii de liceu şi organizăm şi evenimente profesionale”, a afirmat Simon Károly, care a adăugat că cel mai vizibil eveniment organizat de asociaţie este conferinţa digitală, care se va afla anul acesta la cea de-a 8-a ediţie. „Este un eveniment profesional, deci o conferinţă de două zile, în care pe de o parte avem discursuri plenare, iar pe de altă parte avem mai multe secţiuni în paralel şi avem, să zicem, o temă centrală care în acest an este Art&Tech, deci vorbim despre legătura dintre artă şi tehnologie, dar nu numai despre asta, pentru că o să avem şi alte teme legate de digitalizarea generală a regiunii şi teme legate de dezvoltarea sectorului IT din regiune”, a spus Simon Károly. Potrivit afirmaţiilor sale, este de aşteptat ca la conferinţa din Miercurea-Ciuc să participe câteva sute de persoane din ţară şi din străinătate, între care şi reprezentanţi ai unor firme mai mari din domeniul IT. Este pentru prima oară când o astfel de conferinţă este organizată în Miercurea-Ciuc, ediţiile din anii anteriori derulându-se în diverse localităţi din Transilvania, cum ar fi de pildă Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Băile Tuşnad sau Târgu Mureş.

La rândul său, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat că digitalizarea şi instrumentele digitale nu mai reprezintă în prezent doar scopuri de sine stătătoare, ci sunt parte a diferitelor activităţi care înconjoară viaţa de zi cu zi a oamenilor. „În weekend-ul din octombrie în care va fi organizată conferinţa, în Miercurea-Ciuc se vor întâlni oameni care, utilizând platformele digitale, fac afaceri, îmbogăţesc viaţa culturală, iau decizii publice. Oameni care de foarte multe ori, prin activitatea de zi cu zi, depind de platformele digitale, de instrumentele puse la dispoziţie, de cooperarea pe platformele digitale care pot fi utilizate în organizarea vieţii noastre”, a afirmat Korodi Attila. Acesta a adăugat că regiunea nu înseamnă o valoare adăugată numai prin comunitatea care poate fi regăsită în paginile ziarelor şi revistelor, în locurile publice, în instituţii, în sistemul educaţional, fiind important ca această valoare să fie reprezentată şi pe platformele digitale, pentru că o cooperare în spaţiul digital înseamnă demolarea unor graniţe fizice de care de foarte multe ori se lovesc comunităţile. Modernizarea trebuie folosită ca un instrument şi ca o platformă pentru viitorul tuturor care trăiesc în această zonă şi se va încerca popularizarea conferinţei pentru ca şi locuitorii oraşului să poată să perceapă ce se întâmplă la un astfel de eveniment. „Vor fi sute de oameni, experţi, oamenii care zi de zi aduc o valoare adăugată comunităţii noastre şi sper că prin această întâlnire între cultură, digitalizare, companii, administraţie publică să putem să dăm un nou avânt acestei zone şi modernizării”, a mai spus primarul municipiului Miercurea-Ciuc.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.