Centrul Wellnes Băile Tuşnad a fost renovat şi rebranduit | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 24 septembrie 2023
Home » Economic » Centrul Wellnes Băile Tuşnad a fost renovat şi rebranduit
Centrul Wellnes Băile Tuşnad a fost renovat şi rebranduit

Centrul Wellnes Băile Tuşnad a fost renovat şi rebranduit

  • Până în prezent, primăria a investit în jur de 170.000 de lei în acest scop şi lucrurile nu se opresc aici: urmează modernizarea şi extinderea acestuia

Începând din primăvară şi până în prezent au fost efectuate lucrări la bazinul exterior, toate lămpile şi lampadarele din interior au fost înlocuite cu corpuri de iluminat cu leduri, pentru a se economisi consumul de curent electric, iar zona înaltă – de la peste doi metri şi jumătate de la podea şi până la acoperiş – a sălii de aşteptare şi de primire a oaspeţilor s-a închis cu tavan fals, pentru a reduce suprafaţa care trebuie încălzită şi, prin urmare, cheltuielile inutile şi facturile la utilităţi.

„În zona de duşuri au fost schimbate gresia şi faianţa învechite, la fel tot ce înseamnă robinete şi duşuri. Am demolat şi am curăţat vechiul ştrand, aflat în spatele centrului Wellness, lângă Lacul Ciucaş, spre biserică, obiectiv care a fost închis în perioada 1992-1994, iar locaţia a fost amenajată şi în prezent căutăm soluţii pentru depunerea de proiecte în vederea extinderii Centrului Wellness”, a precizat Butyka Zsolt, primarul oraşului-staţiune Băile Tuşnad.

Vorbim până acum despre o investiţie de aproximativ 100.000 de lei.

Dar a fost înnoită şi imaginea Centrului Wellness, prin înlocuirea elementelor grafice folosite pentru identificarea acestuia, logo-ul şi bannere au fost aduse la standardele actuale, la fel şi toate panourile publicitare pe traseul către Wellness, cheltuielile de rebranduire însumând, la rândul lor, în jur de 70.000 de lei.

Primăria îşi doreşte şi a iniţiat primele demersuri pentru acoperirea piscinei exterioare cu pereţi din sticlă în perioada de iarnă, pentru a reduce astfel cheltuielile uriaşe cu încălzirea apei din bazinul în aer liber în sezonul hibernal, păstrând totodată vizibilitatea exteriorului, spre încântarea celor care doresc să înoate în timp ce deasupra şi în jurul lor cerul cerne fulgi de zăpadă.

În urmă cu câteva zile, firma specializată solicitată în acest sens a făcut o vizită la Wellness şi a avansat un preţ estimativ de 150.000 de euro, însemnând practic toţi banii rămaşi în vistieria Primăriei Băile Tuşnad până la sfârşitul anului, pentru cheltuielile curente şi pentru facturi.

„Ne este practic imposibil să realizăm acest obiectiv până la sfârşitul anului în curs, având în vedere creşterea costurilor la utilităţi. Dar nu abandonăm această idee, este doar o amânare pe timp limitat a punerii în practică a acestui demers, pe care ne dorim să îl punem în aplicare cât mai curând”, a menţionat primarul Butyka Zsolt.

Wellness Tuşnad s-a deschis în urmă cu  aproape nouă ani, în data de 21 decembrie 2013, fiind un complex pentru petrecerea timpului liber care întruneşte toate condiţiile unui centru wellness de ultimă generaţie, o destinaţie ideală pentru petrecerea timpului, indiferent de sezon şi de vârstă.

În prezent are o capacitate de primire de 200 de persoane simultan şi se întinde pe o suprafaţă de 2.044 de metri pătraţi acoperită şi 200 de metri pătraţi deschisă.

Wellness Tuşnad dispune de un bazin pentru copii, cu adâncimea de 20-40 de centimetri, temperatura apei fiind de circa 30 de grade Celsius, de un jacuzzi de maximum opt persoane adânc de 90 de centimetri, de un bazin de înot cu adâncimea de 1,2 metri, un bazin cu apă termală şi un altul cu elemente de hidromasaj, precum şi de un bloc wellness cu saună finlandeză, cabină cu aburi, infrasaună, spaţiu de odihnă, cameră de sare, salon de masaj, bar şi bufet.

Vara, în curtea interioară a centrului, lângă piscina exterioară, se amenajează un spaţiu cu şezlonguri, pentru plajă. De altfel, piscina exterioară, care este o prelungire a celei interioare, poate fi folosită şi iarna, apa fiind încălzită.

Complexul Wellness de la Băile Tuşnad dispune şi de o parcare generoasă destinată celor care vin să îşi petreacă timpul liber aici.

Din păcate, peisajul din imediata vecinătate a Centrului Wellness, cel de pe malul Lacului artificial Ciucaş – amenajat în 1928 tocmai în scopuri turistice – în mijlocul căruia tronează micul restaurant, cândva fermecător – acum o ruină – s-a transformat în ultimii ani într-unul repulsiv: nivelul apei lacului a scăzut dramatic, devenind o băltoacă insalubră.

Iar autorităţile nu pot face nimic, pentru că atât Lacul Ciucaş, cât şi restaurantul din mijlocul lui sunt proprietăţi private, ce aparţin unei firme din Târgu Mureş, care pare că le-a abandonat în ultimii ani.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.