Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Exerciţiu tactic aplicativ de cooperare interinstituţională | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Exerciţiu tactic aplicativ de cooperare interinstituţională
Exerciţiu tactic aplicativ de cooperare interinstituţională

Exerciţiu tactic aplicativ de cooperare interinstituţională

În perioada 9-10 martie a.c., la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni s-a desfăşurat Convocarea personalului pe linie de pază şi protecţie transport corespondenţă clasificată, la care au participat atât cadre ale Jandarmeriei Române, cât şi cadre aparţinând Serviciului Român de Informaţii.

Cu această ocazie, pe lângă abordarea teoretică a subiectelor specifice acestui domeniu, a fost organizat şi desfăşurat Exerciţiul tactic aplicativ de cooperare interinstituţională Fulgerul 2016. În acest exerciţiu au fost implicate, pe lângă cadrele Centrului, personal din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, Direcţiei Judeţene de Informaţii Harghita şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” Harghita.

Întreaga activitate pe timpul convocării a fost coordonată şi condusă de ofiţeri specialişti ai Direcţiei Pază şi Protecţie Instituţională din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în colaborare cu ofiţeri specialişti din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Se impune să menţionăm că la acest exerciţiu tactic aplicativ au participat atât prefectul judeţului Harghita, domnul Adrian Jean Andrei, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, domnul Borboly Csaba. Alături de aceştia au fost prezenţi şi toţi reprezentanţii structurilor de ordine şi siguranţă publică din judeţul Harghita.

La finalul convocării, concluzia unanimă a tuturor participanţilor a fost că activitatea de pregătire a fost mai mult decât benefică şi că acest gen de cooperare interinstituţională va continua cu siguranţă şi în viitor.

Purtătorul de cuvânt al CPPCJ Gheorgheni

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.