Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Concurs de proiecte pe 2015 – etapa a II-a, cu finanţare nerambursabilă | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Cultură » Concurs de proiecte pe 2015 – etapa a II-a, cu finanţare nerambursabilă
Concurs de proiecte pe 2015 – etapa a II-a, cu finanţare nerambursabilă

Concurs de proiecte pe 2015 – etapa a II-a, cu finanţare nerambursabilă

 Data limită de depunere a proiectelor la Consiliul Judeţean Harghita: 28 septembrie 2015, ora 10:00

 

Consiliul Judeţean Harghita a aprobat mărirea bugetului programului general de finanţare nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale pe 2015 cu suma de 87.000 lei. Totodată, s-a aprobat derularea programului, etapa a II-a, cu un buget de 150.000 lei – din care 63.000 lei este suma rămasă neutilizată în urma etapei I. S-a aprobat şi Ghidul solicitantului privind procedurile de finanţare din bugetul judeţului Harghita a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale pe 2015, etapa a II-a.

 

Rezultatele obţinute în 2014

Pe scurt, rezultatele obţinute în 2014 şi în prima sesiune a anului 2015 au fost după cum urmează: activităţi de teatru amator – 70; activităţi de fanfară – 5; programe derulate în castele şi monumente istorice din judeţ – 2; tabere de creaţie – 4; concerte-spectacole – 2; dans şi muzică populară – 2 evenimente; zile culturale – 8; tabere şi festivaluri de păstrare a tradiţiilor – 14; promovarea cunoaşterii istoriei locale – 1; cultură generală – 2 evenimente; foto – 3 evenimente; întâlniri corale – 3 evenimente. Mai trebuie amintit şi faptul că în cadrul acestor proiecte au fost realizate şi 4 publicaţii.

În cadrul programului pe 2015 au fost depuse 87 de proiecte, din care 55 au fost declarate câştigătoare. Programul a fost aprobat cu un buget de 300.000 lei, din care (după cum am spus deja) suma de 63.000 a rămas neutilizată. Datorită numărului mare al ofertelor culturale depuse cu ocazia primei sesiuni de lansare a programului, s-a propus şi s-a aprobat organizarea unei noi sesiuni de selecţie pentru programe, proiecte şi acţiuni culturale.

Pentru concursul de proiecte pe 2015 – etapa a II-a vor avea prioritate la atribuirea finanţării: sprijinirea activităţii teatrelor de amatori; sprijinirea activităţii fanfarelor, cu condiţia să fie alocat obligatoriu din suma de finanţare un procent de 20 la sută pentru achiziţionarea instrumentelor muzicale; sprijinirea concursurilor de dans popular, cu condiţia organizării periodice a seratelor de dans popular în cadrul cărora cursanţii să facă dovada celor învăţate. Suma alocată este de 150.000 lei, durata programului este 20 octombrie – 10 decembrie 2015. Data limită de depunere a ofertelor culturale este 28 septembrie 2015, ora 10:00. Solicitanţii pot depune oferta culturală la registratura Consiliului Judeţean Harghita sau la birourile teritoriale ale CJH din Cristuru-Secuiesc, Gheorgheni, Odorheiu-Secuiesc, Topliţa şi/sau on-line pe link-ul: http://judetulharghita.ro:8090/?lang=ro. Persoană de contact pentru informaţii suplimentare este Salamon Andrea, telefon 0266/20.77.00, interior 1308.

 

Programul pentru tineret – etapa a II-a

Bugetul pentru etapa a II-a a programului de finanţare a activităţilor de tineret pe 2015 este de 75.000 lei, iar estimările pe 2016-2018, cu completările şi modificările ulterioare, dau o sumă totală a programului de 225.000 lei.

 

Scopul programului

Consiliul Judeţean consideră „importantă şi oportună sprijinirea tinerilor şi a iniţiativelor acestora în vederea devenirii lor ca cetăţeni activi în procesul de dezvoltare a comunităţilor locale. Problemele tinerilor din judeţul Harghita se pot rezolva prin proiectele specifice ale asociaţiilor şi fundaţiilor de tineret; o parte semnificativă a tineretului, şi nu numai, va fi beneficiarul unor programe concrete privind dezvoltarea aptitudinilor şi personalităţii lor” – a declarat Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita, cu ocazia lansării etapei a II-a a programului pentru tineret.

Se acordă finanţare nerambursabilă pentru: tabere tematice; activităţi de sprijin în vederea finalizării cu succes a examenelor de Bacalaureat; organizarea de tabere cu caracter de schimb de experienţă; achiziţionare de materiale didactice (sub 2.500 lei/buc.); activităţi de parteneriat între tineri şi instituţiile comunităţilor cu tradiţii culturale, istorice, etnografice; organizarea concursurilor pentru elevi şi preşcolari; organizarea unor activităţi ştiinţifice; susţinerea tinerilor în dobândirea aptitudinilor în domeniul gastronomic prin achiziţionarea echipamentelor adecvate (sub 2.500 lei/buc.); susţinerea activităţii „Şcoală după şcoală” (este vorba despre activităţi educative şi recreative); susţinerea contribuţiei proprii pentru derularea unui proiect în cadrul „Programului anual de finanţare a activităţii de tineret din judeţul Harghita” – etapa a II-a.

 

Suma maximă solicitată

Suma maximă solicitată pentru derularea unui proiect din etapa a II-a a acestui program este de 5.000 lei.

Pot participa la procedura de selecţie de proiecte: asociaţiile, fundaţiile ori organizaţiile care desfăşoară activităţi cu tinerii sau culte religioase, care îşi desfăşoară activitatea pe raza administrativ-teritorială a judeţului Harghita.

 

De reţinut!

Solicitanţii vor depune propunerile de proiect la registratura Consiliului Judeţean sau la birourile teritoriale ale CJH sau sub formă electronică pe adresa de e-mail ferenczjudit@hargitamegye.ro.

Data limită de depunere a proiectelor este 28 septembrie 2015, ora 10:00.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.