În 5 noiembrie, la RemeteaConcurs de îndemânare auto doar pentru maşini electrice sau hibride | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Timp Liber »
În 5 noiembrie, la Remetea
Concurs de îndemânare auto doar pentru maşini electrice sau hibride
<h5><i>În 5 noiembrie, la Remetea</i></h5>Concurs de îndemânare auto doar pentru maşini electrice sau hibride

În 5 noiembrie, la Remetea
Concurs de îndemânare auto doar pentru maşini electrice sau hibride

Având scopul de a aduce în prim-plan investiţia realizată atât pe drumul judeţean cât şi în ceea ce priveşte gestionarea conştientă a deşeurilor pentru un impact cât mai redus asupra mediului, Platforma Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Remetea va fi în 5 noiembrie gazda unui eveniment organizat de Consiliul Judeţean Harghita şi Asociaţia Club Sportiv AT MOTORSPORT.

Este vorba de Electric Feel, un concurs de îndemânare auto, care se adresează tuturor celor care vor să practice sportul automobilistic, la competiţie putând participa doar automobile de serie cu propulsie electrică sau hibridă.

Potrivit unui comunicat de presă emis de către CJ Harghita, competiţia va avea patru grupe, noutatea fiind Categoria Feminină, rezervată piloţilor femei, fără restricţii în privinţa propulsiei şi ampatamentului vehiculului folosit. Două grupe sunt destinate automobilelor cu propulsie electrică sau hibridă, care au un ampatament mai mic de 2600 mm, indiferent de tracţiune, şi celor care au un ampatament mai mare de 2600 mm, indiferent de tracţiune. Se acceptă o marjă de 10 mm. Ultima categorie este rezervată presei.

Înscrierile la competiţie se fac online prin trimiterea cererilor completate la inscrieri@harghitachallenge.com sau în ziua evenimentului la secretariatul competiţiei. Numărul concurenţilor maxim admişi este 50, fiind permisă şi prezenţa unui navigator care are aceleaşi obligaţii de securitate ca şi pilotul.

„A venit rândul nostru să venim cu o idee, având în vedere că judeţul Harghita a fost pus sus pe harta competiţiilor de viteză în coastă. Am vrut să organizăm un eveniment, o prezentare cu maşini electrice, prin care să aducem în prim-plan, publicului larg, investiţia realizată la Remetea”, preciza Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita.

La rândul său, Adrian Teslovan, cunoscutul pilot de raliu şi preşedinte al ACS AT Motorsport, spunea că „ne-am gândit să fim primii care să facem o competiţie de îndemânare cu maşini electrice. Ceea ce mă bucură este deschiderea din partea autorităţilor, avem ce comunica, şi e foarte important ce s-a realizat în zonă. Locaţia aleasă nu este întâmplătoare, în Remetea s-a făcut o investiţie din fonduri europene unică în zonă şi care ajută la conştientizarea importanţei pe care trebuie să o dăm reciclării şi mediului”.

Preşedintele consiliului judeţean a lansat şi o provocare tuturor celor care deţin un autoturism electric să se înscrie la competiţie şi să concureze cu el:„ Dacă doriţi să mă întreceţi, vă invit la un concurs de îndemânare, unde şi eu voi participa cu autoturismul electric al consiliului judeţean”.

Informaţii detaliate cu privire la eveniment pot fi găsite pe paginile de Internet tinyurl.com/ElectricFeel5Nov şi harghitachallenge.com.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.