CJ Harghita a lansat anunţurile de participare pentru concursurile de proiecte în cadrul programelor proprii | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » CJ Harghita a lansat anunţurile de participare pentru concursurile de proiecte în cadrul programelor proprii
CJ Harghita a lansat anunţurile de participare pentru concursurile de proiecte în cadrul programelor proprii

CJ Harghita a lansat anunţurile de participare pentru concursurile de proiecte în cadrul programelor proprii

  • În total, o sumă nerambursabilă de aproape 2.000.000 lei este disponibilă pentru proiecte depuse de ONG-rile din judeţ care desfăşoară activităţi destinate tinerilor, sportului, turismului, familiilor şi pompierilor voluntari

Consiliul Judeţean Harghita anunţă că sprijină şi în acest an societatea civilă şi în acest sens a deschis apelurile cu finanţare nerambursabilă pentru cele cinci programe proprii destinate tinerilor, sportului, organizaţiilor neguvernamentale din domeniul turismului, familiilor, pompierilor voluntari. Obiectivul celor cinci programe este dezvoltarea comunităţilor locale.

„Pentru Consiliul Judeţean Harghita, sprijinirea iniţiativelor şi parteneriatul cu societatea civilă au fost întotdeauna o prioritate”, a apreciat Borboly Csaba, preşedintele consiliului judeţean, citat într-un comunicat de presă. Acesta a mai subliniat că „proiectele depuse de sfera civilă joacă un rol important în coeziunea comunităţii, de aceea, cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească sunt mai aproape de nevoile lor reale, dar trebuie să corespundă priorităţilor şi strategiilor elaborate de instituţie”. „Societatea civilă trebuie să profite de această oportunitate pentru a dezvolta şi sprijini construirea comunităţii”, a subliniat preşedintele CJ Harghita, conform sursei citate.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita Bíró Barna Botond a arăta că în acest an apelurile de proiecte au fost lansate mai devreme, faţă de 2022, pentru a oferi posibilitatea beneficiarilor de a pregăti din timp propunerile de proiecte. De asemenea, potrivit comunicatului, vicepreşedintele CJ Harghita a apreciat plusvaloarea adusă de proiectele depuse şi implementate până în prezent, acestea contribuind totodată la conturarea unei moşteniri diverse, bogate şi plină de valori a judeţului Harghita.

Termenele de depunere a propunerilor de proiecte

Programul anual de finanţare a activităţilor de tineret din judeţul Harghita, pe anul 2023, care are o valoare aprobată de 500.000 lei, are termen de depunere a proiectelor în data de 22 februarie, ora 12:00.

În cadrul Programului anual de sprijinire a activităţilor destinate familiilor din judeţul Harghita, pe anul 2023, cu o valoare aprobată de 70.000 lei, pot fi depuse proiecte până în 24 februarie, ora 12:00.

Pentru Programul de sprijinire a sportului din judeţul Harghita, pe anul 2023, cu o valoare aprobată de 800.000 lei, proiectele pot fi depuse până în 27 februarie, ora 12:00.

Programului anual de colaborare a Consiliului Judeţean Harghita cu asociaţiile şi fundaţiile cu activitate de turism din judeţul Harghita, pe anul 2023, cu o valoare aprobată de 200.000 lei, are termenul de depunere în data de 1 martie, ora 12:00.

Iar în cadrul Programului anual de sprijin a asociaţiilor pompierilor voluntari din judeţul Harghita, pe anul 2023, cu o valoare aprobată de 400.000 lei, proiectele pot fi depuse până cel târziu în data de 3 martie, ora 12:00.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.