Ciumani: Incendiu puternic la o firmă de prelucrare a lemnului | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Societate » Ciumani: Incendiu puternic la o firmă de prelucrare a lemnului
Ciumani: Incendiu puternic la o firmă de prelucrare a lemnului

Ciumani: Incendiu puternic la o firmă de prelucrare a lemnului

Un incendiu puternic a cuprins duminică seara o hală de producţie a unei firme de prelucrare a lemnului din localitatea Ciumani.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, incendiul a avut loc la o hală cu o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, flăcările cuprinzând atât construcţia, cât şi utilajele şi materialul lemnos din interior.

La acţiunea de stingere a flăcărilor, care a durat mai multe ore şi a fost îngreunată de vânt, au participat Grupa Operativă a ISU Harghita, două echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Gheorgheni, cu autospeciale cu apă şi spumă şi serviciile voluntare din localităţile Suseni, Joseni, Lăzarea, Voşlobeni şi Ciumani, cu autospecialele din dotare.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, în incendiu au ars acoperişul halei de producţie şi susţinerea de lemn aferentă, izolaţia din vată de sticlă şi trei tone de rumeguş. De asemenea, s-au deteriorat instalaţia electrică, corpurile de iluminat, utilajele din atelierul pentru tâmplărie, tocurile de la uşi şi ferestre şi aproximativ 100 de metri pătraţi de acoperiş din ţiglă.

Pagubele produse de flăcări au fost evaluate la 100.000 lei, pompierii reuşind să salveze bunuri în valoare de 500.000 lei.

Incendiul a fost provocat de un coş de fum deteriorat.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.