Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cercetaţi pentru braconaj | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Cercetaţi pentru braconaj
Cercetaţi pentru braconaj

Cercetaţi pentru braconaj

  • Poliţiştii au găsit asupra unor bărbaţi din Neamţ un exemplar de vânat, un cerb comun evaluat la peste 6.000 de euro

Patru bărbaţi din Neamţ sunt cercetaţi de către poliţiştii harghiteni pentru infracţiuni de braconaj cinegetic, transport de vânat dobândit în mod ilegal, uz de armă letală fără drept şi complicitate la aceste acţiuni ilegale.

IPJ Harghita precizează că duminică dimineaţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gheorgheni au oprit pe DN 12C, pentru control, un autovehicul în care se afla un grup de indivizi cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani, toţi din comuna Pângăraţi, judeţul Neamţ, şi care se deplasa spre Lacu Roşu. Cu ocazia efectuării controlului, s-a găsit o armă de vânătoare, cartuşe cu glonţ, lanterne, cuţite şi saci de rafie – echipamentul specific unei activităţi ilegale de braconaj.

De asemenea, în autovehiculul acestora a fost descoperit un exemplar de vânat, un cerb comun evaluat la peste 6.000 de euro.

Potrivit sursei citate, ancheta a fost preluată de către specialiştii Serviciului Arme Explozibil şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Harghita.

Cei patru bărbaţi sunt cercetaţi în cadrul unui dosar penal, pentru comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic, transportul vânatului dobândit din braconaj, uz de armă letală fără drept şi complicitate la infracţiunea de braconaj. (L.C.)

(foto cu caracter ilustrativ)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.