Pui de urs prins în capcană la Odorheiu Secuiesc | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate » Pui de urs prins în capcană la Odorheiu Secuiesc
Pui de urs prins în capcană la Odorheiu Secuiesc
Sursa foto: pagina de Facebook a Poliției Locale Odorheiu Secuiesc

Pui de urs prins în capcană la Odorheiu Secuiesc

  • Autoritățile au decis împușcarea unei ursoaice și a unui alt pui de urs, după ce animalele deveniseră agresive

Autoritățile locale din Odorheiu Secuiesc au decis, luni seara, împușcarea unei ursoaice și a unuia dintre puii săi, din cauză că animalele sălbatice deveniseră agresive după ce un alt pui de urs a intrat într-o capcană amplasată de vânători în vederea relocării și s-a considerat că locuitorii din zonă ar putea fi în pericol. Viceprimarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Ölvedi Zsolt, a declarat publicației noastre că ursoaica și cei doi pui ai săi și-au făcut des apariția în localitate pe parcursul anului trecut, iar săptămâna trecută animalele sălbatice au fost văzute de patru ori pe strada Lalelelor. Acesta a precizat că pentru capturarea ursoaicei în vederea relocării a fost amplasată în zonă o capcană, dar din păcate a fost capturat cu ajutorul acesteia doar unul dintre pui.

„Din păcate nu a intrat și ursoaica. Era o șansă dacă intra și ursoaica pentru că totul era mult mai simplu. Având în vedere faptul că doar puiul a intrat în capcană a fost o situație foarte periculoasă. Mai era un pui de urs care era la rândul lui foarte agresiv”, a afirmat Ölvedi Zsolt.

Acesta a precizat că cetățenii au fost anunțați să nu se apropie de locul unde a fost capturat puiul de urs și s-a întrunit comisia de specialitate conform reglementărilor în vigoare. Potrivit afirmațiilor sale, vânătorii au încercat să transporte capcana în care se afla puiul de urs într-o altă locație, dar din cauza ursoaicei agresive nu s-au putut apropia inițial de aceasta. „Atunci s-a luat decizia pentru siguranța oamenilor care locuiesc acolo. Chiar dacă duceam capcana altundeva, era pericol mare ca ursoaica să atace oamenii din zonă. A fost împușcat și puiul care era liber, pentru că după ce a fost împușcată ursoaica și acesta ataca în continuare”, a mai spus viceprimarul municipiului Odorheiu Secuiesc.

Acesta a menționat că puiul prins în capcană a fost tranchilizat cu dificultate având în vedere faptul că era voluminos și va fi relocat într-o pădure care aparține de asociația de vânătoare din zonă, situată la o distanță mare de localitate.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.