Centrul de sport Ride More a fost deschis oficial | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 9 iunie 2023
Home » Societate » Centrul de sport Ride More a fost deschis oficial
Centrul de sport Ride More a fost deschis oficial

Centrul de sport Ride More a fost deschis oficial

Cea mai recentă investiție în domeniul sportului din Miercurea-Ciuc a fost inaugurată, oficial, în această zi. Autorități locale, oficialități din Ungaria și din partea Federației Române de Schi și Biatlon, precum și foarte mulți tineri au fost de față la… ruperea panglicii de la Ride More Center – un centru de sport dedicat tuturor celor care vor să facă mișcare una-două ore până la cei care doresc să se inițieze în sporturi de acțiune, dar și sportivilor de performanță. Despre ce se dorește a fi acest centru puteți citi aici: informatiahr.ro/se-va-deschide-un-centru-sportiv-unic-in-tara/

Kinda Geza, în calitate de coproprietar, se destăinuia și spunea că aseară, înainte de culcare, își aducea minte că acum 20 de ani făcea prima trambulină hand made pe care a încercat să introducă în toate școlile de sport din oraș. Acum, nu are una, ci 11 trambuline, și airbag, și skate park, și sală de fitness.

„A venit și anul acesta, păcat că am îmbătrânit și nu mai avem un vis pentru sport de performanță, dar mă bucur că sunt mulți copii care pot să vină și să continue visul pe care l-am început noi”, spunea Kinda Geza, cunoscut din lumea snowboard-ului, care a și fost invitat la o ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

El crede că acest centru va funcționa ca o pârtie de schi, unde pot să se antreneze sportivii de performanță, dar unde pot să se distreze și amatorii care se dau prima dată cu schiurile.

Fiind o investiție cofinanțată de Agenția Națională de Turism a Ungariei, care a contribuit cu 700 de mii de euro, la deschidere a fost prezent și Potápi Árpád János, secretar de stat pentru politici naţionale în Guvernul Ungariei. Acesta spunea că Guvernul maghiar a luat decizia să sprijine și sportul din această zonă în urmă cu 12 ani și că va sprijini în continuare diferite tipuri de sport, nu numai snowboardul.

„Doi oameni cu multă inițiativă și experiență adecvată în business și sport au hotărât să implementeze, să pună în formă un vis pe care, cred, noi nu l-am fi avut, poate doar ca pe un vis al copilăriei, dar niciodată nu am fi crezut că ar putea fi realitate și că poate să funcționeze. Acest vis al lor, care este un centru de sport, va fi un punct de atracție al orașului nostru și al zonei pentru că va atrage nu numai locuitorii, copiii, tinerii din oraș, din zonă, dar și acei sportivi care doresc să aibă un plus în pregătirea lor sportivă ori doresc să fie câteva zile într-un centru care să-i ajute în dezvoltarea lor sportivă”, spunea Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc.

Felicitări pentru realizare a adresat și Puiu Gaspar, secretar general al Federației Române de Schi și Biatlon. „Snowboard-ul este condus, învățat și pus în practică de acest inimos tânăr, Kinda Geza, și aș vrea să-i mulțumesc, să-l aplaudăm, pentru că ce au făcut aici cei doi tineri este o investiție în sport. Și așa cum știm, sportul aduce turiști, aduce dezvoltare durabilă zonei (…)”, spunea Puiu Gaspar.

Printre cei care au asistat la inaugurare a fost și harghiteanul Măihăiță Papară, participant la Jocurile Paralimpice din 2018 și 2022, la snowboard, bang slalom și snowboard cros. Acesta remarca investiția și din ochii unui sportiv, precizând că acum există posibilitatea pregătirii fizice și tehnice și în afara perioadei în care se află pe zăpadă.

S-a antrenat în centre asemănătoare din Belgia și Germania și remarca că acestea sunt de mare ajutor, deoarece în acest sport ai nevoie de sărituri, de echilibristică, de forță fizică, iar nevoia de pregătire fizică făcută într-un mediu controlat este foarte mare.

„Sunt foarte bucuros că se întâmplă treaba asta (deschiderea centrului de sport) acasă, că se întâmplă în Harghita, că se întâmplă la Miercurea-Ciuc”, concluziona Mihăiță Papară, care mai spunea că este posibil să vină la antrenament chiar săptămâna viitoare.

Dacă la investiții se obișnuiește să se taie panglici, aici acestea au fost rupte. Reisz Zoltán, campion național la snowboard, s-a urcat pe o bicicletă BMX și, la finalul unui trick, a rupt cele două panglici.

***

Potrivit paginii de Facebook a Ride More Center, prețul pentru trambuline variază între 35 de lei pentru o oră și 100 de lei pentru 5 ore. Însă sunt puse la dispoziție și pachete pentru grupuri sau abonamente.

Pentru skate park sunt abonamente de 200 de lei, care cuprind 10 sesiuni, una durând o oră.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.