Cele două absolvente care au avut media 10 la Bacalaureat au fost premiate de Inspectoratul Şcolar şi de către Prefectura Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 15 iunie 2024
Home » Învățământ » Cele două absolvente care au avut media 10 la Bacalaureat au fost premiate de Inspectoratul Şcolar şi de către Prefectura Harghita
Cele două absolvente care au avut media 10 la Bacalaureat au fost premiate de Inspectoratul Şcolar şi de către Prefectura Harghita

Cele două absolvente care au avut media 10 la Bacalaureat au fost premiate de Inspectoratul Şcolar şi de către Prefectura Harghita

Monica Buca şi Teodora Cristiana Nemţoc, foste eleve ale Liceului „O.C. Tăslăuanu”, singurele din judeţ care în acest an au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat, au fost premiate vineri la sediul Prefecturii Harghita.

Într-o manifestare organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, cele două absolvente au primit felicitări, flori şi diplome de excelenţă din partea prefectului Adrian Jean Andrei şi din partea inspectorilor Petru Gârbea, Cristinel Glodeanu şi Bartolf Hedwig. De asemenea, în urma unei hotărâri de Guvern, cele două au fost răsplătite pentru performanţa reuşită şi cu câte 3.000 de lei.

Secretul unei medii de 10 la Bacalaureat?

Cu ocazia evenimentului de săptămâna trecută, am stat puţin de vorbă cu cele două absolvente, întrebându-le cum se simt ştiind că sunt singurele din judeţ care au reuşit să obţină media 10. „Emoţionant”, spunea Monica Buca, în timp ce Teodora Cristiana Nemţoc zicea că „este o bucurie că am fost singurele şi că reprezentăm acest judeţ”.

Cele două au recunoscut că înainte de examen nu se aşteptau să obţină media maximă, mai ales că la Limba Română intervine şi subiectivismul. În schimb, spunea Teodora Cristiana Nemţoc, au muncit şi s-au străduit să facă totul cât s-a putut de bine, iar rezultatele au fost pe măsură.

În final le-am rugat să le transmită şi un sfat pentru cei care acum au început clasa a XII-a şi la anul vor susţine şi ei Bacalaureatul, întrebându-le, totodată, care este secretul unei medii mari.

„Foarte multă muncă şi încredere în sine”, spunea Monica Buca. Teodora Cristiana Nemţoc completa, afirmând că „secretul este un echilibru între programul de studiu şi activităţile recreative, adică nu trebuie să cădem în extreme: şi să învăţăm, dar şi să avem timp pentru noi”.

Teodora Cristiana Nemţoc a ales să-şi continue studiile la Facultatea de Informatică Economică din Cluj-Napoca, în timp ce Monica Buca a optat pentru Medicină Generală, la Târgu Mureş.

LIVIU C.

Arhivă foto

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.