Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cel mai vechi şef de inspectorat de poliţie judeţean din ţară s-a pensionat | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » Cel mai vechi şef de inspectorat de poliţie judeţean din ţară s-a pensionat
Cel mai vechi şef de inspectorat de poliţie judeţean din ţară s-a pensionat

Cel mai vechi şef de inspectorat de poliţie judeţean din ţară s-a pensionat

Chestorul de poliţie Radu-Sandu Moldovan, fostul şef al IPJ Harghita, despre zvonurile apărute în presă potrivit cărora a fost demis: „Nimeni nu m-a forţat, nimeni nu mi-a cerut acest lucru şi nimeni nu m-a demis. (…) E o minciună sfruntată” 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, miercuri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Afacerilor şi Internelor a chestorului de poliţie Radu-Sandu Moldovan, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, acesta intrând în vigoare ieri.

Chestorul de poliţie Radu-Sandu Moldovan, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, a negat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, ştirile apărute în mass-media potrivit cărora a fost demis, precizând că pensionarea a fost o opţiune personală. „Pe data de 22 iulie am solicitat pensionarea. Având în vedere că am gradul de chestor de poliţie, este nevoie de un ordin prezidenţial, prin care preşedintele aprobă pensionarea. În cursul zilei de ieri au apărut nişte ştiri eronate cu privire la faptul că am fost destituit. Ori aşa ceva nu este real, este o minciună. (…) Motivul pentru care am solicitat pensionarea este unul foarte clar, foarte concis: am considerat că e timpul să las locul altcuiva, mai tânăr, mai în putere, pentru că aproximativ 13 ani de conducere a unui inspectorat de poliţie judeţean este totuşi suficient. Nu vă ascund faptul că eram cel mai vechi inspector şef din România. Deci este o opţiune personală pensionarea şi, ca atare, nimeni nu m-a forţat, nimeni nu mi-a cerut acest lucru şi nimeni nu m-a demis. E o minciună sfruntată, aşa cum se mai întâmplă. Dacă ar fi existat o asemenea chestiune, automat (n.n. – preşedintele) ar fi emis un decret prin care să fiu demis. Ori decretul nu este în sensul acesta”. Acesta a afirmat că o să facă verificări pentru a vedea cine a dat ştirea cu demiterea sa, după care o să-i acţioneze în instanţă. „Nu ştiu cine a preluat-o şi a dat ştirea cu demiterea (…) O să fac nişte verificări şi o să-i dau în judecată, pentru că, după 33 de ani de muncă efectivă în slujba cetăţeanului, nu permit nimănui să-şi bată joc de activitatea mea şi de prestigiul meu”, a spus chestorul Radu-Sandu Moldovan, precizând că toate aspectele apărute în presă au fost verificate şi „nu s-a constatat absolut nimic”, fiind decizii definitive.

Acesta a explicat că, în cursul zilei de joi, decretul a apărut în Monitorul Oficial.

„Odată cu apariţia lui în Monitorul Oficial se încheie efectiv misiunea mea ca inspector şef  la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita. Motiv pentru care doresc să le mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat, tuturor cetăţenilor judeţului Harghita, care m-au sprijinit în punerea în aplicare a legilor pe raza judeţului Harghita, pentru asigurarea siguranţei cetăţeanului la cel mai înalt nivel”, a spus chestorul de poliţie Radu Sandu Moldovan.

Fostul şef al IPJ a declarat că, în momentul de faţă, Harghita este unul dintre primele trei judeţe ca siguranţă a cetăţeanului la nivel naţional şi a dat asigurări că şi cei care vor rămâne la comanda inspectoratului „vor duce la acelaşi nivel siguranţa cetăţeanului, nivel pe care am reuşit, împreună cu colegii mei, să-l menţinem până în momentul de faţă”.

De asemenea, chestorul de poliţie Radu-Sandu Moldovan a amintit că, în 2004, când a preluat comanda IPJ Harghita, în judeţ era o situaţie tensionată, iar „împreună cu colegii mei şi cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române, am reuşit într-o jumătate de an să instaurăm un climat de linişte la nivel de judeţ”. „Şi, de atunci, a fost linişte. Nu a fost uşor şi toate eforturile le-am concentrat ca la nivelul judeţului Harghita să existe linişte, să existe pace, să existe înţelegere între cetăţeni, având în vedere specificul acestui judeţ. Fiecare are dreptatea lui, dar mai presus de toate este legea. Ori, fără o lege respectată, nu poate să dăinuie o comunitate. Ca orice om care munceşte, poate am făcut şi greşeli. Este normal, este firesc într-o perioadă atât de lungă. Dar nu au fost nişte greşeli care să strice imaginea instituţiei şi colectivului pe care le-am condus”, a declarat fostul şef al IPJ.

Chestorul de poliţie Radu-Sandu Moldovan se afla la conducerea IPJ Harghita din data de 16 martie 2004, cu o întrerupere de trei luni (10.10.2012-07.01.2013), când a ocupat funcţia de director general adjunct în cadrul Corpului de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor. De asemenea, în perioada 2001-2004, acesta a fost şef al Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Târgu-Mureş.

Comisarul şef Constantin Mihalache, noul şef al IPJ Harghita

După încetarea raporturilor de serviciu cu MAI a chestorului de poliţie Radu-Sandu Moldovan, comanda IPJ Harghita a fost preluată de comisarul şef Constantin Mihalache. Acesta a deţinut funcţia de împuternicit adjunct al şefului Inspectoratului, iar anterior a fost şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Harghita.  (Şt. Pătrîntaş)

 

 

 

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Și legea favorabilă cu pensia cât salariul e motivul. Chestia cu” e timpul ptr. unii mai tineri ‘ e gargara…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.