Cel mai probabil, UDMR nu va mai face parte din viitoarea guvernare | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » Politic » Cel mai probabil, UDMR nu va mai face parte din viitoarea guvernare
Cel mai probabil, UDMR nu va mai face parte din viitoarea guvernare

Cel mai probabil, UDMR nu va mai face parte din viitoarea guvernare

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat, marți seara, că nu s-a ajuns la o înțelegere privind portofoliile pe care să le preia. Și cum Marcel Ciolacu, premierul desemnat, a precizat că în această seară se dorește lista cu miniștrii viitorul cabinet, cel mai probabil, UDMR nu va mai face parte din viitorul cabinet.

„Dacă mergem pe un acord semnat în 2021 ar trebui să mergem pe această linie. Noi am discutat și colegii au spus că nu putem continua nici cu Ministerul Dezvoltării și Mediului. Eu am zis că nu e corect, că avem rezultate, că am lucrat profesionist, transparent și extrem de serios la toate ministerele. Nu putem să mergem mai departe fără Dezvoltare. Am mai făcut un pas, am arătat flexibilitate. Schimbăm oferta și spunem că mergem cu Mediul și alegem un alt minister pe lângă Mediu. Astăzi am făcut oferta să preluăm Ministerul Mediului și să preluăm Ministerul Energiei. Nu s-a putut nici această variantă.”, spunea Kelemen Hunor, citat de presa națională.

„Regret enorm, dar la impuse nu se poate lucra. Am arătat seriozitate, profesionalism, responsabilitate. Am făcut toate eforturile posibile și am arătat deschidere și flexibilitate în tot parcursul negocierilor. Până nu sunt trimise listele și programul de guvernare în Parlament nu se poate zice că s-a închis această etapă. Până mâine dimineață se poate schimba. Vedem ce se va întâmpla zilele viitoare”, a mai spus Kelemen Hunor.

La rândul său, premierul desemnat, Marcel Ciolacu, spunea că „Atât PSD, cât și PNL au votat în forurile noastre de conducere ambele variante: cu prezența UDMR la guvernare, dar și fără prezența UDMR la guvernare. După conferințele de presă o să ne strângem toți cei desemnați, împreună cu președintele Senatului și vom vedea dacă continuăm discuția sau vom depune lista de miniștri și programul de guvernare. Acesta din urmă este finalizat. Din punctul nostru de vedere, cu regret o spun, în acest moment, UDMR nu este în această coaliție. Dar, repet, seara nu s-a terminat încă”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.